ALEZAN CREMA - 100 ML

43,99 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Stoc Terminat
Producator: Scandex Plus
Cod produs: ALEZAN100

Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro

Cant: Momentan indisponibil     

Alezan cremă antiseptică (Alezan antiseptic cream) - este un preparat de uz extern, destinat pentru tratamentul plăgilor, arsurilor, degerăturilor, ulcerilor trofice și dermatitelor de etiologie bacteriană și micotică la cai.

 Preparatul conține în calitate de substanțe active : miramistină -0,02%, ASD F-2 - 0,5% , ASD F-3 - 0,5% și adjuvanți (glicerol, ulei de floarea soarelui, oil tea tree, PEG - 400, alantoină, carbopol, extract hidroalcoolic de salvie, mușețel și gălbinele, metilparaben, propilparaben, polidon A și арă distilată.

 Substanțele active din compoziția preparatului posedă acțiune bine pronunțată antimicrobiană, antiinfllamatoare și cicatrizantă, sporesc trofica, activizează procesele de regenerare a țesuturilor.
Miramistina este activă față de majoritatea microorganismelor Gram+ și Gram-, Proteus pyоgenes ,Staphylococcus aureus, Streptococcus spp., Corynebacterium spp., Clamidii spp., ascomiceți (inclusiv din familia Aspergillus și Penicillium , blastomiceți și pseudolevuri (Candida spp.), dermatofiți (Trichophyton spp, Microsporum spp.),eficient previne infectarea plăgilor și a arsurilor. Mecanismul de acțiune a miramistinei este bazat pe dereglarea suprafeței structurale a membranei celulare a microorganismelor, în urma căreia survine dezintegrarea și moartea lor.

 La aplicarea locală a miramistinei, ea practic nu se resoarbe, selectiv deshidratează țesuturile necrotizante stimulînd formarea crustei fără a împiedica granularea.

 Antisepticul-stimulator Dorogov fracția 2 și 3 (ASD F - 2 și ASD F - 3) la aplicarea externă posedă acțiune antiseptică și antiinflamatoare, stimulează acțiunea funcțională a celulelor imunocompetente în focarul patologic, sporește eliminarea exudatului purulent și regenerarea țesuturilor afectate.
Extractele hidroalcoolice din plante medicinale (salvie, mușețel, gălbenele) îi conferă acțiune antiinflamatoare, antiseptică și anestezică, contribuie benefic la procesele de regenerare a țesutului.

Indicații:
 Alezan cremă antiseptică se indică cabalinelor ca remediu local antiseptic și antiinflamator desinestătător sau în terapie complexă a plăgilor accidentate inclusiv cele infectate, în plăgi postoperatorii cu vindecare îndelungată, dermatite traumatice, escarelor, ulcere trofice, fistule, arsuri de gradul I și II, degerături și dermatite bacteriene și micotice.

Contraindicații:
Nu sunt.

Mod de administrare și dozaj:
 În prealabil suprafața afectată se toaletează, crustele uscate și groase se înmoaie aplicînd un pansament umed. Crema se aplică în strat de 2 cm pe toată suprafața afectată sau sub pansament. Prelucrare se efectuiază zilnic de 1-2 ori pe zi, timp de 5-10 zile. După aplicare pe parcursul a 20-30 minute se recomandă renunțarea la activități forțate. Multiplicitate și durata aplicărilor о determină medicul veterinar. Aplicarea preparatului Alezan antiseptic nu exclude administrare altor remedii a terapiei etiotrope sau simptomatice.

Reacții adverse:
 La administrare conform instrucțiunilor complicații și reacții adverse nu sunt. În cazul sensibilității individuale la componenții preparatului și apariția reacției alergice prelucrarea se stopează.

Timp de așteptare:
Nu este cazul.

Mod de prezentare:
 Preparatul se prezintă ca о masă cremoasă, omogenă, fluidă, de culoare de la maro deschis pînă la maro intunecat, cu miros specific ingredientelor. Se ambalează în flacoane din polimer cu dozator a cîte 250, 500 și 750 gr și tuburi a cîte 75, 100 și 200 gr. 

 Fiecare flacon sau tub se marchează indicînd : unitatea producătoare cu adresa și denumirea, indiicații, forma medicamentoasă și volumul în recipient, mod de administrare, seria, data producerii și valabilitatea, condiții de păstrare, indicii STO, inscripția " Uz veterinar", " Steril", N de înregistrare, informația despre conformitate și instrucțiunea la administrare.

Condiții de păstrare:
A se păstra în ambalaj închis, la loc uscat, ferit de lumină, aparte de produse alimentare și furaje, inaccesibil pentru copii, la T°C 0+25°C.

Important: ALEZAN CREMA - 100 ML- intra in categoria farmacie veterinara. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice animalului dumneavoastra.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: