EFFIPRO SPOT ON CAINE L 268MG ( 20-40 KG ) - 4 PIPETE

150,99 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Stoc Terminat
Producator: Virbac
Cod produs: EFFIPRO268

Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro

Cant: Momentan indisponibil     

EFFIPRO SPOT ON CAINE L 268MG ( 20-40 KG ) este o solutie antiparazitara externa pentru caini.

Compozitie:
Fiecare mililitru contine 100mg fipronil
Fiecare pipeta contine:

  • Fipronil 268 mg
  • Butihidroxianisol 0,536 mg 
  • Butilhidroxitoluen 0,268 mg

Indicatii:

·         Tratamentul infestatiilor cu purici (Ctenocephalides spp.) si capuse (Dermacentor reticulatus).

·         Eficacitatea insecticida impotriva infestatiilor noi cu purici adulti persista pana la 8 saptamani.

·         Produsul are o eficacitate acaricida persistenta pana la 4 saptamani impotriva capuselor (Rhiphicephalus sanguineus, Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus).

·         Daca sunt prezente capuse din anumite specii (Rhiphicephalus sanguinesssi Ixodes ricinus) atunci cand se aplica produsul, se poate ca nu toate capusele sa fie omorate in primele 48 de ore, dar pot fi omorate intr-o saptamana.

·         Effipro poate fi folosit ca parte a strategiei pentru controlul dermatitei alergice produse de purici, in cazul in care aceasta a fost diagnosticata de un medic veterinar.

Contraindicatii:

·         Nu se utilizează la caini cu varsta mai mica de 2 luni si/sau care cantaresc mai putin de 2 kg, in absenţa informatiilor disponibile.

·         Nu se utilizeaza la animale bolnave (de ex. boli sistemice, stari febrile, etc) sau la animale in convalescenta.

·         Nu se utilizeaza la iepuri, deoarece ar putea apare reactii adverse sau chiar decesul.

·         Effipro Caine S a fost creat special pentru caini. A nu se folosi la pisici, deoarece ar putea duce la supradozare.

·         Nu se utilizeaza in caz de hipersensibilitate la substanta actia sau la oricare dintre excipienti.

Reactii adverse:

·         Daca animalul linge zona aplicarii, poate fi observata o scurtă perioada de hipersalivatie, in principal datorita naturii solventului.

·         Printre efectele adverse extrem de rare raportate dupa folosirea produsului se numara reactii cutanate trecatoare la locul aplicarii (decolorare cutanata, alopecie locala, prurit, eritem) si prurit generalizat sau alopecie. In mod exceptional, au fost raportate dupa aplicare hipersalivatie, simptome neurologice reversibile (hiperestezie, depresie, simptome nervoase), voma sau simptome respiratorii.

·         Daca observati reacţii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.


Doze si mod de administrare:

·         Doar pentru uz extern!

·         Se administreaza prin aplicare locala pe piele, 1 pipeta pentru un caine cu greutatea corporala intre 2 si 10 kg.


Pipete termoformate:

·         Tineti pipeta in pozitie verticala.

·         Bateti usor capatul ingust al pipetei pentru a va asigura ca tot continutul este in corpul pipetei.

·         Rupeti capatul pre-decupat al pipetei spot-on de-a lungul liniei marcate.

·         Faceti o carare in blana animalului, pana ce pielea devine vizibila.

·         Aplicati varful pipetei pe pielea expusa si apasati usor de cateva ori, pentru a goli continutul.

·         Repetati procedura intr-unul sau doua puncte diferite de-a lungul spatelui animalului. 

·         Este important sa va asigurati ca doza este aplicata intr-o zona unde animalul nu poate sa linga produsul si sa ne asiguram ca animalele nu se ling unul pe celalalt dupa tratament.

·         Se va avea grija ca blana cainelui sa nu fie umezita cu produsul in mod excesiv, deoarece acest lucru poate cauza un aspect lipicios al blanii la locul de aplicare a tratamentului. In cazul in care acest lucru se intampla, va dispare in decurs de 24 de ore dupa aplicare.

Schema de tratament

·         Pentru controlul optim al infestatiei cu purici si/sau capuse, schema de tratament se va baza pe situatia epidemiologica locala.

·         In absenta studiilor de siguranta, intervalul minim dintre tratamente este de 4 saptamani.

Atentionari speciale:

·         Samponarea cu o ora inainte de tratament nu afecteaza eficacitatea produsului impotriva puricilor.

·         Imbaierea/scufundarea in apa la doua zile dupa aplicarea produsului ar trebui evitata. Scufundarea saptamanala in apa timp de 1 minut reduce durata eficacitatii insecticide impotriva puricilor cu o saptamana.

·         Effipro Caine S nu previne atasarea capuselor de animale. Daca animalul a fost tratat inaintea expunerii la capuse, acestea vor fi omorate in primele 24-48 de ore de la atasare. Aceasta se va intampla de obicei inainte de ajungerea capusei la satietate, reducand la minim, dar neexcluzand, riscul transmiterii bolilor. Odata omorata, capusa cade, de cele mai multe ori, de pe animal, iar cele ramase pot fi indepartate tragand usor.

·         Puricii de pe animalele de companie infesteaza de cele mai multe ori si cosul animalului, locul in care se culca si zonele in care sta de obicei, cum ar fi covoarele si obiectele moi de mobilier, care trebuie tratate, in cazul infestarilor masive si la inceputul masurilor de control, cu un insecticid adecvat si aspirate regulat.

·         In cazul folosirii ca parte a strategiei de tratament impotriva dermatitei alergice cauzate de purici, se recomanda aplicari lunare la pacientul alergic si la ceilalti caini din casa.

·         Pentru controlul optim al infestarii cu purici intr-o casa cu mai multe animale de companie, toti cainii si toate pisicile din casa trebuie tratate cu un insecticid adecvat.

·         Animalele trebuie cantarite cat mai exact inainte de tratament.

Precautii:

·         Evitati contactul cu ochii animalului.

·         In cazul contactului accidental cu ochii, clatiti imediat si abundent cu apa.

·         Nu aplicati Effipro Caine S pe pielea care prezinta rani sau leziuni.

·         Fipronil poate fi daunator pentru organismele acvatice.

·         Cainii nu trebuie lasati sa inoate in rauri timp de doua zile de la aplicare.

Prezentare: Cutie cu 4 pipete

Important: EFFIPRO SPOT ON CAINE L 268MG ( 20-40 KG ) -  4 PIPETE intra in categoria farmacie veterinara. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice animalului dumneavoastra.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: