Cum sa ameliorezi simptomele artritei la caini, in sezonul rece

Cum sa ameliorezi simptomele artritei la caini, in sezonul rece

Daca traiesti cu un caine care sufera de artrita, atunci stii bine ca vremea rece poate agrava simptomele bolii si poate ingreuna viata prietenului tau. Desi artrita la caini nu poate fi vindecata 100%, exista insa anumite remedii care pot ameliora durerea, rigiditatea si alte simptome specifice, care le afecteaza cainilor calitatea vietii, in special in timpul sezoanelor reci.
Deoarece un caine care sufera de artrita are niste nevoi speciale, discuta mereu cu medicul veterinar si stabileste impreuna cu el optiunile de tratament.
In continuare, noi iti oferim cateva sugestii care sa ajute la ameliorarea simptomelor artritei, pe care le poti aplica atat in sezonul rece, dar nu numai.

1. Managementul greutatii cainelui
Majoritatea medicilor veterinari sunt de acord ca mentinerea unei greutati sanatoase este un element cheie in viata cainilor care sufera de artrita. Greutatea in exces aplica o presiune suplimentara pe articulatiile cainelui, afectand mobilitatea si producand dureri.
Medicul veterinar te poate ajuta sa evaluezi greutatea cainelui, in functie de talie si varsta si tot el iti poate recomanda o dieta potrivita care sa il ajute sa isi mentina greutatea.
In urma studiilor pe anumite exemplare, s-a observat cat o dieta bogata in Omega 3 ajuta la imbunatatirea conditiei cainilor, acestia necesitand mai putine medicamente cu efect antiinflamator.

2. Nu neglija miscarea!
Activitatea fizica ajuta la ameliorarea durerii, evitand aparitia rigidizarii articulatiilor.
Cainii care sufera de artrita nu trebuie sa faca miscare intensa, ca alergatul sau sariturile, insa sunt recomandate plimbarile la pas si inotul. De asemenea, incearca sa mentii nivelul de miscare echilibrat, in fiecare zi, fara sa suprasoliciti cainele in weekend, spre exemplu.

3. Suplimentele alimentare
Suplimentele pentru articulatiilor cainilor au proprietati antiinflamatoare si amelioreaza durerile asociate artritei. Intotdeauna consulta medicul veterinar inainte de administrarea oricarui supliment. El iti poate recomanda varianta potrivita pentru nevoile cainelui tau.

4. Medicatia impotriva durerii
In anumite cazuri de artrita, cainii pot necesita medicatie regulata, pentru controlul durerii. Medicul veterinar va stabili cand este necesar sa administreze medicatie pentru artrita, perioada tratamentului si forma de administrae.
De obicei, cainilor cu artrita li se administreaza antiinflamatoare menite sa reduca durerea.

5. Prevenirea cazaturilor si alunecarilor
Cand sufera de artrita, o cazatura pe gheata, poate fi extrem de dureroasa pentru caini. Iti recomandam ca pentru exterior, cel putin in perioada in care apare gheata, sa optezi pentru un ham. Acesta te poate ajuta sa il sustii mai bine pe prietenul tau blanos, oferindu-i ceva mai mult echilibru.
O solutie in plus, pentru cei care accepta „accesorii” pot fi „botosii” pentru caini, care sa le ofere mai multa aderenta, cand mediul inconjurator e nesigur.

6. Asigura-i un culcus calduros
Un culcus confortabil este important pentru toti cainii insa, este o necesitate absoluta, cand animalul sufera de artrita. Pe piata exista suficiente solutii dintre care poti alege, menite sa asigure caldura si confort sporit.
Un lucru in plus la care sa fii atent este amplasarea acestuia. Atentie! Cainii cu artrita trebuie sa evite urcatul scarilor, sariturile si alte miscari ce pun presiune pe articulatii. Culcusul lor trebuie sa fie cat mai accesibil.

 

sursa foto: unsplash.com

No Comments

Leave a Comment.