10 fructe si legume sigure pentru caini

10 fructe si legume sigure pentru caini

Chiar daca nu sunt vegetarieni convinsi, unii caini se bucura foarte tare cand primesc un „bonus” format din fructe sau legume. Daca esti stapanul unui astfel de blanos si esti in cautare de idei de gustari sanatoase, iata o lista cu 10 fructe si legume care pot fi consumate in siguranta de cainele tau.

Sparanghelul
Taiat in bucati mici, sparanghelul este o optiune foarte sanatoasa de gustare pentru catei. Sparanghelul contine vitaminele K, A, B1, B2, C si E, alaturi de acid folic, fier, fibre, magneziu si potasiu.

Pepenele rosu
Pepenele rosu este bogat in antioxidanti si alte vitamine ca A, B6, C si tiamina. In plus, pepenele este o gustare delicioasa si sanatoasa, pe care catelul sigur o va aprecia, in fiecare vara.

afine pentru caini

Afinele
Afinele contin cantitati mari de resveratrol si au proprietati anticancerigene. In plus, afinele sustin o buna functionare a inimii, dar ajuta si la mentinerea sanatatii tractului urinar. Daca prietenul tau blanos le apreciaza, nu te feri sa i le oferi.

Cartofii dulci
Acestia sunt o sursa buna de vitamine ca E, A, B-6 si C. In plus, contin calciu, acid folic, postasiu, tiamina si fier, pe langa un gust delicios.

Dovleacul
Plin de fibre, vitamina A si antioxidanti, dovleacul face minuni atunci cand cainele tau sufera de dezechilibre in digestie. Fie ca este vorba de diaree sau constipatie, dovleacul poate fi o solutie buna pentru ameliorarea acestor probleme.

Merele
Merele contin o groaza de antioxidanti si Vitamina C, deci reprezinta o gustare foarte sanatoaza. Mai mult, consistenta lor crocanta ii va incanta pe cainii care adora sa crantane.

Spanacul
Stim ca spanacul este foarte important in dieta noastra, iata ca si pentru caini, aceste frunze verzi sunt foarte sanatoase. Pe langa faptul ca este bogat in fier, spanacul este bun pentru caini, in mod special, pentru ca ajuta la ameliorarea inflamatiilor din corp si a problemelor cardiovasculare.

fasole verde pentru caini

Fasolea verde
Fasolea verde contine omega 3 si vitaminele A, C si K. De asemena, este o sursa buna de calciu, fier, acid folic, fibre, magneziu, potasiu si tiamina.

Pepenele galben
Acesta este la fel de sanatos pentru caine, asa cum este si pentru oameni. Plin de vitamine, pepenele galben ajuta la sustinerea vederii cainelui tau si la reducerea riscului de a dezvolta celule canceroase. Contine vitaminele A, B6, si C, alaturi de fier si potasiu.

Varza de Bruxelles
Chiar daca celor mai multi dintre noi ne este nesuferita, stim ca este foarte sanatoasa. Varza de Bruxelles contine vitaminele K si G, magneziu, acid folic, fibre, potasiu, dar si vitaminele A, B1 si B6.

 

Sursa foto: unsplash.com

1 Comment

Leave a Comment.