5 Moduri prin care sa te asiguri ca pisica ta se hidrateaza corespunzator

5 Moduri prin care sa te asiguri ca pisica ta se hidrateaza corespunzator

Deshidratarea este o problema medicala serioasa, atunci cand vine vorba de pisici, de aceea, ca stapan, trebuie sa te asiguri ca micuta ta felina, se hidrateaza suficient.

Deshidratarea poate sa intervina, la pisici, din mai multe cauze:

  • lipsa interesului pentru apa
  • voma repetata
  • diaree
  • hipertermie
  • diabet
  • boli ale rinichilor si multe alte afectiuni

Vestea cea buna este insa, ca sunt destul de multe modalitati prin care sa iti incurajezi pisica sa bea destula apa, pentru a se mentine sanatoasa.

De cata apa are nevoie pisica ta?

O pisica sanatoasa are nevoie de aproximativ 30ml de apa pe kilogram, din greutatea ei corporala. Deci, daca pisica ta are 4 kilograme, atunci ea va avea nevoie de aproximativ 120ml in fiecare zi.

Bineinteles, aceasta este o estimare care poate sa depinda de cat de activa este pisica, mediul in care traieste si nevoile ei individuale. Un alt factor important pe care trebuie sa il iei in calcul, este tipul de mancare pe care il primeste. Pisicile care sunt hranite cu hrana umeda, vor bea mai putin deoarece hrana lor este deja destul de bogata in apa.

1. Asigura-te ca apa este mereu proaspata!

Primul si cel mai important lucru pe care trebuie sa il ai in vedere este prospetimea apei.

Pisicilor le place apa proaspata, asa ca nu este suficient sa completezi apa din castron, ci trebuie sa o schimbi complet, cel putin o data pe zi.

Cata apa bea pisica

2. Fii creativ si profita de curiozitatea pisicii!

Pisicile sunt extrem de curioase, lucru de care poti profita, daca vrei sa se hidrateze corespunzator. Ofera-i apa din diferite tipuri de recipiente, plasate in mai multe locuri din casa.

Sfatul nostru este sa ai un bol, in aceeasi pozitie mereu, iar alte cateva, sa fie mutate in diferite colturi ale casei. De asemenea, incearca sa ii pui la dispozitie boluri mari, deoarece sunt pisici care nu suporta atingerea mustatilor de marginile castroanelor.

3. Apeleaza la o fantana de apa

Fantanile de apa pentru animale sunt o solutie excelenta pentru pisicile care sunt atrase de apa curgatoare. In plus, aceste dipozitive filtreaza apa, mentinand-o mereu curata si oxigenata.

La fel ca si bolurile, fantanile trebuie curatate regulat, deoarece pot interveni depuneri de calcar.

4. Tine bolul de apa departe de mancare

In salbaticie, sangele de la prada vanata ar putea contamina apa din apropiere, de aceea instinctul le indeamna sa prefere apa care nu este in apropierea locului in care mananca.

5. Ofera-i zilnic hrana umeda

Unul dintre cele mai simple modalitati de a te asigura ca pisica ta ramane hidratata, este sa ii oferi zilnic hrana umeda. Aceasta are o concentratie mai mare de apa si este si mult mai apetisanta. De asemenea, poti chiar sa adaugi putina apa in castron, pentru a creste si mai mult cantitatea de apa pe care o consuma.

Semne ca pisica ar putea fi deshidratata:

  • gingii uscate
  • pielea nu mai este la fel de elastica
  • letargie
  • lipsa apetitului
  • urinare mai rara

No Comments

Leave a Comment.