Caine tau face destula miscare? 6 semne care sa iti dea de gandit!

Caine tau face destula miscare? 6 semne care sa iti dea de gandit!

Cainii au nevoie de exercitii fizice regulate, exact la fel ca si oamenii. In cazul in care prietenul tau patruped nu are parte de suficienta activitate fizica, el poate lua in greutate, sau poate dezvolta diverse probleme de comportament, din cauza frustrarii si acumularii de energie.

De retinut: fiecare caine are nevoi diferite! Varsta, rasa si starea de sanatate vor influenta nevoia de miscare, iar activitatile trebuie sa aiba in vedere aceste criterii.

Iata 6 semne care pot sa iti indice lipsa activitatii fizice a cainelui tau.

Cresterea in greutate

Cresterea in greutate este unul dintre primele semne ca animalul tau de companie are nevoie de mai multa activitate fizica. Daca ai observat deja ca balnosul capata proportii, e momentul sa introduci in rutina voastra zilnica mai multe exercitii fizice.
Nu uita! Este important sa discuti cu medicul veterinar inainte de schimbari majore si niciodata nu trebuie sa suprasoliciti animalul.

Comportament distructiv

Cainele tau a inceput sa distruga obiecte din casa? Acesta poate fi un semn ca are nevoie de mai multa miscare. Deoarece animalele de companie nu pot sa ne spuna ce nevoie au, ele isi vor schimba comportamentul, atunci cand si nevoile lor se schimba.
Daca observi ca animalul tau a inceput sa distruga pantofi, mobiler, sau alte obicte din gospodarie, e foarte probabil sa aiba o acumulare de energie, din cauza lipsei de activitate fizica.

Cainele devine retras

Unii caini pot sa devina retrasi si absenti daca nu au parte de suficienta stimulare fizica si psihica.
Daca observi modificari in comportamentul unui caine care, in mod normal, era sociabil – nu mai alearga la usa, nu te mai intampina la venire, nu iti mai solicita atentia pentru joaca – el ar putea fi deprimat.
In aceasta situatie, este musai sa consulti veterinarul, pentru excluderea altor probleme de sanatate.

Hiperactivitate

La polul opus, unii caini devin hiperactivi, atunci cand ies la plimbare.
Un caine care este excesiv de entuziasmat cand iese la plimbare – este greu de controlat, trage in lesa, topaie si este nelinistit – poate avea nevoie de mai multa activitate fizica.

Pentru a imbunatati situatia, mareste durata plimbarilor si rasplateste-l de fiecare data cand merge frumos langa tine.

Rigiditate si lipsa de rezistenta

Cand cainele trece printr-o perioada lunga in care nu are parte de exercitii fizice regulate, el poate suferi de rigiditatea muschilor si, de asemenea, o rezistenta mai scazuta la efort. Acorda o atentie sporita acestui lucru si discuta cu medicul veterinar daca situatia nu se rezolva de la sine.

Cainele devine galagios

Unii caini vor latra sau vor plange atunci cand nu fac suficienta miscare. De multe ori acest comportament este menit sa atraga atentia stapanului pentru a primi plimbarea dorita.

 

 

Sursa foto: unsplash.com

No Comments

Leave a Comment.