Cum te mentine tanar si sanatos un animal de companie

Cum te mentine tanar si sanatos un animal de companie

Exista multe motive intemeiate pentru care sa adopti un animal, cu atat mai mult cu cat inaintezi in varsta. Pe langa faptul ca un prieten blanos iti va tie companie si te va distra, exista si beneficii importante pentru sanatatea psihica si fizica a stapanilor de animale de companie.

1. Animalele de companie te mentin in forma fizica buna
Stapanii de caini fac mult mai multa miscare decat persoanele care nu au animale de companie si este perfect adevarat, din simplul motiv ca nu poti ignora „o privire de caine” care isi doreste sa mearga afara.
O plimbare de 30 minute imbunatateste circulatia sangelui, ajuta la mentinerea unei inimi sanatoase si unei bune functionari a creierului.

Animalele de companie te mentin in forma fizica buna

2. Animalele de companie scad nivelul de stres
Studiile au aratat ca doar prin actiunea de a mangaia un animal, stresul scade considerabil, iar interactiunea cu acesta pe termen mai lung, creste nivelul hormonului Oxitocina, cunoscut ca si „hormonul fericirii”.

3. Ajuta la buna functionare a inimii
Prezenta unui animal de companie in viata ta, ajuta la reducerea riscului de infarct prin scaderea tensiunii arteriale si a colesterolului.

pisicile amelioreaza stresul

4. Amelioreaza sentimetul de singuratate si scad riscul de dezvoltare a depresiei
Studiile arata ca stapanii de animale de companie au o stima de sine mai mare si ca prezenta blanosilor in viata noastra scade riscul de aparitie al depresiei. Ingrijirea animalelor de companie ofera un scop pentru stapani si, in plus, sunt un motiv bun de a cunoaste si a interactiona cu alti oameni.

5. Te fac sa razi
Cainii si pisicile sunt niste comedianti innascuti, aducand tone de bucurie in vietile stapanilor prin toate nazdravaniile pe care le fac.

6. Te feresc de alergii
Studiile arata ca persoanele care au fost expuse in copilarie, la prezenta unei pisici, prezinta un risc mai mic de a dezvolta alergii la parul animalelor de companie.

 

Sursa foto: unsplash.com

No Comments

Leave a Comment.