Lucruri pe care nu trebuie sa i le faci niciodata cainelui tau

Lucruri pe care nu trebuie sa i le faci niciodata cainelui tau

Stapanii dedicati de caini sunt, de cele mai multe ori, oameni minunati. Insa, uneori, chiar si cei mai atenti parinti de animale, fac lucruri care nu sunt spre binele patrupezilor.

Iata, mai jos, 7 lucruri de care sa tii cont si pe care sa nu le faci niciodata, atunci cand vine vorba de cainele tau.

Nu iti lasa cainele singur in masina

caine in masina

Chiar daca afara nu este canicula, in masina se poate instala rapid efectul de sera, iar cainele poate sa se supraincalzeasca. Acest lucru dauneaza foarte tare organimului sau si ii poate provoca inclusiv moartea.

Cainii nu pot transpira, asa cum fac oamenii, iar caldura din corpul lor se disipeaza in mod diferit, de aceea, daca se afla in imposibilitatea de a-si racori corpul, pot suferi chiar si de accidente vasculare.

Nu iti tine cainele in lant

caine in lant

Este adevarat, toti cainii trebuie sa aiba acces la exterior, insa, niciun caine nu trebuie sa fie obligat sa isi traiasca viata in lant. Cainii au nevoie de interactiune cu oamenii si stimulare permanenta, iar limitarea libertatii prin pastrarea lor in lant, poate fi extrem de daunatoare pentru sanatatea animalului si capacitatea sa de a socializa corect cu oamenii si alte animale.

Nu neglija igiena dintilor cainelui tau

Asociatiile Veterinare Internationale sustin ca desi perierea zilnica a dintilor este recomandata pentru caini si pisici, doar 2% dintre proprietarii de caini urmeaza aceasta recomandare.

Asigura-te ca la controlul medical, veterinarul verifica si sanatatea dintilor si implementeaza un program regulat de periere, acasa. Astfel, poti preveni probleme dentare neplacute.

Atentie! Nu folosi niciodata pasta de dinti pentru uz uman, aceasta ii poate dauna cainelui, din cauza ingredientelor sale.

Nu lovi niciodata un caine

Pedepsele aplicate cainilor, cu palma, nu sunt niciodata o idee buna. Aceasta forma de corectie nu va face decat sa strice relatia dintre voi, sa ii slabeasca animalului increderea in tine si sa il invete sa ii fie teama. Cainii nesiguri, sunt cei mai predispusi la agresivitate si alte probleme de comportament.

Nu presupune ca ii lipsesc sentimentele

Cainii simt – pot experimenta emotii si le inteleg. Studiile recente arata chiar, ca ei simt dragoste si sunt capabili sa citeasca emotiile oamenilor prin intelegerea expresiilor faciale.

Cainii iubesc si, de asemenea, pot sa devina deprimati.

Nu neglija vizitele periodice la veterinar

Desi e de la sine inteles ca stapanii trebuie sa respecte o vizita regulata la veterinar, pentru control de rutina, exista persoane  care cred ca pot diagnostica problemele de sanatate ale cainilor lor si nu cauta ajutorul unui specialist.

Bineinteles, informarea facuta online este importanta si necesara, pentru a asigura o ingrijire completa, insa un caine care manifesta anumite simptome, sau prezinta modificari de comportament, are nevoie de un consult medical.

Nu lua niciodata problemele medicale in mainile tale si nu spune „pas” cotrolului periodic!

No Comments

Leave a Comment.