Pisica ta are nevoie de atentie. Uite ce va face ca sa o obtina :)

Pisica ta are nevoie de atentie. Uite ce va face ca sa o obtina :)

Odata ce ai primit in viata ta o pisica nu te vei mai satura de toate giumbuslucurile pe care aceste mici dragalase le fac pentru a-ti atrage atentia. Iar cand o pisica vrea sa iti atraga atentia, atunci va apela la toate metodele pentru a reusi.

Desi fiecare pisica are propria personalitate bine definita, este imposibil sa nu recunosti la ea cateva dintre obiceiurile comune, pe care le cunoaste fiecare iubitor de feline:

Va mieuna puternic

Metoda principala de comunicare a pisicilor este mieunatul, iar acesta va varia in tonalitate si volum, in functie de ce vrea sa iti comunice. Ai incercat vreodata sa dormi sau sa te relaxezi pe canapea, cu o carte in mana, iar pisicii tale sa ii fie foame? Mieunatul acela te va trezi, cu siguranta, din cele mai fumoase vise, te va face sa lasi la o parte cea mai interesanta carte si te va grabi la bucatarie, pentru ca nu ai cum sa ii rezisti.

Se va aseza pe laptopul tau

Poate la fel de eficienta ca mieunatul ce anunta infometarea, este asezarea tacticoasa pe laptopul tau (sau tableta, carte, ziar, revista, farfurie…practic orice obiect care se bucura de atentia ta, in defavoarea ei). Acesta este modul prin care pisica ta insistenta iti arata ca ea este cel mai important lucru din viata ta, iar toate celelalte obiecte devin neinsemnate, atunci cand ea te onoreaza cu prezenta.

Va darama obiecte de pe masa

Daca telecomanda de la televizor cade de pe masa, iar tu nu esti acolo sa o vezi, merita efortul? Prietena ta blanoasa va folosi aceasta tactica doar cand tu esti prin apropiere – va identifica un obiect destul de important pentru tine si il va impinge usor cu labuta spre mariginea mesei sau a raftului. Fie ca o vei observa si vei incerca sa ii atenuezi caderea, fie ca acesta se va izbi de parchet, scopul este 100% indeplinit – ti-a castigat atentia!

Iti va aduce cadouri

Contrar aparentelor, pisicile vor sa isi faca „parintii” fericiti, iar una dintre metodele prin care incearca sa faca asta, este aducerea de cadouri. Bineineles, este si un mod bun de a capta atentia.

Aceasta  surpriza poate include de la fluturi, gandacei sau soareci (atentie daca stati la curte), pana la animale de plus sau papuci. Ofranda va fi adusa la picioarele tale, iar premiul asteptat sunt, evident, laudele.

cat-1046343_1280

Te va fixa cu privirea

Un alt obicei deosebit al pisicilor este fixarea persoanelor cu privirea, fara vreun motiv anume. Imagineaza-ti cum e sa te trezesti din somn, iar la cativa centrimetri de tine sa stea micul vanator atintindu-te cu privirea sa taioasa. Oare isi dorea sa te trezeasca? Oare chiar ea te-a trezit cu puterea privirii? Nu mai are importanta oricum, deoarce acum are ceea ce cauta…atentia ta.

Nu conteaza ce metoda va alege amica ta pufoasa, doar are un intreg arsenal la dispozitie, cert este ca succesul ei este intotdeauna garantat, iar pana la urma, aceasta nu inseamna decat ca isi doreste dragostea si afectiunea ta, sau poate niste extra mancare. 🙂

 

Sursa foto: pixabay.com

No Comments

Leave a Comment.