MARFLOXIN 5MG - 10 TABLETE

25,59 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Sunati pentru aflare stoc
Producator: KRKA
Cod produs: MARFLOXIN5

Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro

Cant: Momentan indisponibil     

***ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei rețete la adresa de e-mail: reteta@mobilepet.ro . Mobile Vet SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numarul de telefon 0761.366.956

MARFLOXIN 5MG comprimate pentru câini si pisici - este un antibiotic folosit in tratamentul infecţiilor determinate de tulpini bacteriene sensibile la marbofloxacină.

1.         NUMELE ŞI ADRESA DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE COMERCIALIZARE ŞI A DEŢINĂTORULUI AUTORIZAŢIEI DE FABRICARE, RESPONSABIL PENTRU ELIBERAREA SERIILOR DE PRODUS, DACĂ SUNT DIFERITE

Deţinătorul autorizaţiei de comercializare KRKA, d.d., Novo mesto

Šmarješka cesta 6

8501 Novo mesto Slovenia

2.         DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR

Marfloxin 5 mg comprimate pentru câini Marbofloxacină

3.         DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE (INGREDIENŢI)

Fiecare comprimat conţine marbofloxacină 5 mg.

Comprimate de culoare galben-brun deschis, rotunde, biconvexe, marmorate, cu margini teşite şi posibile pete mai închise sau mai deschise la culoare, marcate pe una dintre feţe.

Comprimatele pot fi divizate în jumătăţi egale.

4.         INDICAŢIE (INDICAŢII)

Tratamentul infecţiilor determinate de tulpini bacteriene sensibile la marbofloxacină.

Câini

  • infecţii cutanate şi ale ţesuturilor moi (piodermie, impetigo, foliculită, furunculoză, celulită);
  • infecţii ale tractului urinar (ITU) asociate sau nu cu prostatită sau epididimită;
  • infecţii ale tractului respirator.

Pisici

  •     infecţii cutanate şi ale ţesuturilor moi (leziuni deschise, abcese, flegmoane);
  •     infecţii ale tractului respirator superior.

5.         CONTRAINDICAŢII

Nu se utilizează la câini cu vîrsta sub 12 luni, sau sub 18 luni la rasele de talie foarte mare, cum sunt Marele Danez, Briard, Bernese, Bouvier şi Mastif, la care perioada de creştere este mai lungă.

Nu se utilizează la pisici; pentru tratamentul acestora, sunt disponibile comprimatele de 5 mg. Nu se utilizează la animale cu hipersensibilitate cunoscută la marbofloxacină, la alte (fluoro)chinolone, sau la oricare dintre excipienţii produsului.

6.         REACŢII ADVERSE

Ocazional, pot apărea reacţii adverse uşoare, cum sunt vărsături, fecale moi, sete sau hiperactivitate temporară. Aceste semne clinice dispar spontan la terminarea tratamentului şi nu necesită întreruperea acestuia.

Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

7.         SPECII ŢINTĂ

Câini si pisici.

8.         POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Administrare orală.

Doza recomandată este de 2 mg/kg greutate corporală /zi (1 comprimat la 40 kg greutate corporală pe zi) în doză unică.

În caz de necesitate şi numai la câini, asocierea de comprimate întregi şi jumătăţi de comprimate de concentraţii diferite (5 mg, 20 mg sau 80 mg) permite un dozaj adecvat.

Greutatea corporală (kg)

Număr de comprimate (comprimat de 5 mg)

Interval aproximativ de dozare (mg/kg greutate corporală)

1 – 1,5

0,5

1,7 –  2,5

>1,5 – 2,5

                    1

2,0 – 3,3

>2,5 – 3,5

1,5

2,1 – 3,0

>3,5 – 5,0 

                     2

2,0 – 2,9

>5,0 – 7,0

                     3

2,1 – 3,0

>7,0 – 9

                     4

2,2 – 2,9

Pentru evitarea subdozării, greutatea corporală trebuie determinată cât mai corect posibil.

Durata tratamentului

-           în infecţiile cutanate şi ale ţesuturilor moi, durata tratamentului este de cel puţin 5 zile şi, în funcţie de evoluţia bolii, poate ajunge la 40 zile.

-           în infecţiile urinare, durata tratamentului este de cel puţin 10 zile şi, în funcţie de evoluţia bolii, poate ajunge la 28 zile.

-           în infecţiile respiratorii, durata tratamentului este de cel puţin 7 zile şi, în funcţie de evoluţia bolii, poate ajunge la 21 zile.

9.         RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ

Nu este cazul.

10.       TIMP  DE AŞTEPTARE

Nu este cazul.

11.       PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

A se păstra în ambalajul original, pentru a fi protejat de lumină.

Acest medicament nu necesită condiţii de temperatură speciale de păstrare. A nu se utiliza după data expirării marcată pe cutie după EXP.

Perioada de valabilitate a comprimatelor divizate în jumătate: 5 zile.

12.       ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)

Unele fluorochinolone administrate în doze mari prezintă potenţial epileptogen. La câinii cu epilepsie, se recomandă precauţie. Cu toate acestea, la administrarea unor doze terapeutice, nu se aşteaptă apariţia unor reacţii adverse severe la câini şi pisici. În particular, în studiile clinice nu au fost observate leziuni la nivel articular, la administrarea dozelor recomandate.

În cazul unui pH urinar scăzut, efectul marbofloxacinei poate scădea.

Piodermita apare în special ca afecţiune secundară unei boli de fond, de aceea este preferabil diagnosticul şi tratamentul adecvat al animalului.

Medicamentul trebuie utilizat luând în considerare politicile antimicrobiene oficiale, locale de utilizare ale antibioticelor. Fluorochinolonele trebuie rezervate pentru tratamentul bolilor care au răspuns sau se aşteaptă să răspundă neadecvat la alte clase de antibiotice. Când este posibil, fuorochinolonele trebuie utilizate numai pe baza antibiogramei. Utilizarea produsului in afara instructiunilor din SPC poate creşte prevalenţa bacteriilor rezistente la fluorochinolone şi scade eficacitatea tratamentului cu alte chinolone, datorită rezistenţei încrucişate potenţiale.

Studiile la animale de laborator (şobolan, iepure) nu au demonstrat efecte teratogene, feto-toxice, materno-toxice la administrarea unor doze terapeutice de marbofloxacină. Totuşi, nu au fost efectuate studii specifice la pisici şi câini în perioada de gestaţie şi alăptare. Se utilizează numai în conformitate cu evaluarea beneficiu/risc efectuată de medicul veterinar responsabil.

Se ştie că fluorochinolonele pot prezenta interacţiuni cu cationii administraţi pe cale orală (aluminiu, calciu, magneziu, fier). În aceste cazuri, biodisponibilitatea marbofloxacinei poate fi redusă.

Administrarea concomitentă a produselor ce conţin teofilină poate determina scăderea clearance-ului teofilinei.

Supradozajul poate determina tulburări neurologice acute, care necesită tratament simptomatic.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la (fluoro)chinolone trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar.

În caz de ingestie accidentală, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta.

După utilizare, spălaţi mâinile cu apă.

13.       PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.

Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

14.       DATE ÎN BAZA CĂRORA A FOST APROBAT ULTIMA DATĂ PROSPECTUL

15.       ALTE INFORMAŢII

Blistere din PVC-Al-OPA/Al a 10 comprimate.

Cutie cu prospect şi cu 10 comprimate sau 100 comprimate.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Pentru orice informaţie privind acest medicament de uz veterinar, vă rugăm să contactaţi reprezentantul local al deţinătorului autorizaţiei de comercializare.

Important: MARFLOXIN 5MG - 10 Tablete intra in categoria farmacie veterinara. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice animalului dumneavoastra.

***ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei rețete la adresa de e-mail retata@mobilepet.ro . SC Mobile Vet SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numarul de telefon 0761.366.956

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: