Farmacie veterinara si petshop online

  • RENAL-ON - 30 ML

    Scrie o recenzie

  • RENALON30
  • 126.99 Lei TVA inclus
    +

  • in stoc

    - Livrare in 1-2 zile in Bucuresti

    - Livrare in 2-5 zile in restul tarii

    Modalitati de plata

    - Plata in numerar la livrare

    - Ordin de plata / Virament bancar

    - Plata online cu card de credit sau debit

📍 Farmacia Veterinară Mobile Pet Vâlcea

Adresă:
Str. Bulevardul Dem Radulescu 2-14,
Ramnicu Vâlcea, 240425, Vâlcea

Program:
Luni - Vineri: 09-21
Sâmbătă: 10–17
Duminică: 10-15

⚠️ Verifică stoc

Confirmă stoc: 0757 583 583

📍 Farmacia Veterinară Mobile Pet Ghica

Adresă:
Str. Doamna Ghica 133,
București, 022824, Sector 2

Program:
Luni - Duminică: Deschis 24 de ore (Non-Stop)

⚠️ Verifică stoc

Confirmă stoc: 0761 366 956

📍 Farmacia Veterinară Mobile Pet Jiului

Adresă:
Str. Jiului nr. 8, Corp A, Parter,
București, 013219, Sector 1

Program:
Luni - Vineri: 08–22
Sâmbătă - Duminică: 09–21

⚠️ Verifică stoc

Confirmă stoc: 0746 984 984

📍 Farmacia Veterinară Mobile Pet Vitan

Adresă:
Str. Brânduşelor 66,
București, 031257, Sector 3

Program:
Luni - Vineri: 08–22
Sâmbătă - Duminică: 09–21

⚠️ Verifică stoc

Confirmă stoc: 0784 993 993

📍 Farmacia Veterinară Mobile Pet Cotroceni

Adresă:
Str. Sergent Nuțu Ion 44,
București, 050762, Sector 5

Program:
Luni - Vineri: 08–22
Sâmbătă - Duminică: 09–21

⚠️ Verifică stoc

Confirmă stoc: 0749 284 284

📍 Farmacia Veterinară Mobile Pet Vladesti

Adresă:
Str. Principala nr. 451A,
Sat Vladești, 247740, Vâlcea

Program:
Luni - Vineri: 09–21
Sâmbătă: 10–17
Duminică: 10–15

⚠️ Verifică stoc

Confirmă stoc: 0756 994 994

📍 Farmacia Veterinară Mobile Pet Galicea

Adresă:
Strada Principală 5,
Sat Galicea, 247209, Vâlcea

Program:
Luni - Vineri: 09–17
Sâmbătă: 09–12
Duminică: Închis

⚠️ Verifică stoc

Confirmă stoc: 0753 282 888

Descriere

RENAL-ON - 30 ML - este un furaj complementar nutraceutic destinat câinilor și pisicilor pentru suportul funcției renale.

Poate fi utilizat ca parte a terapie complementare pentru a sprijini funcția renală afectată în insuficiența renală cronică și pentru a încetini progresia bolii sau în cazul altor boli care necesită administrarea de medicamente nefrotoxice;
Susține sănătatea și funcția rinichilor pe măsură la animalele geriatrice;
Susține funcția renală și fortifica sistemul imunitar în cazul infecțiiloe renale recurente;
Este important de menționat că fiecare animal poate avea cerințe diferite în funcție de afecțiunea specifică cu care se confruntă, astfel, ținând cont de nevoile individuale ale animalului, trebuie elaborat un plan de tratament personalizat de preferat în colaborare cu medicul veterinar.

De ce să alegi RenalON:

  • Combinația unică de substanțe active creată special pentru susținerea funcției renale.
  • Enterococcus faecium, chitosan, extract de păducel, carbonat de calciu, bicarbonat de sodiu, semințe de Plantago Ovata, Vitamina C, Vitamina B6, Vitamina B12, Vitamina B9, ulei de pește bogat Omega 3 care contine DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic) – toate acestea acționează sinergic și susțin funcția renală prin mecanisme specifice.
  • Tehnologia inovatoare FlowDose™ - Flowdose™ este inovația tehnologică care garantează administrarea simplă a dozei ideale.
  • Ușurința în administrare asigură în mare măsură succesul planului terapeutic. Alături de tehnologia Flowdose™, flaconul cu sistem airless care permite administrarea produsului ținând flaconul în orice poziție și prezentarea sub formă de gel sunt atributele care oferă cea mai bună experiență posibilă în administrarea produsului.

SUBSTANȚE ACTIVE DIN COMPOZIȚIA RENALON ȘI ROLUL LOR:
1. Enterococcus faecium: contribuie la menținerea unui echilibru sănătos al florei microbiene intestinale. O microbiotă intestinală sănătoasă este esențială pentru absorbția adecvată a substanțelor nutritive și eliminarea eficientă a toxinelor. De asemenea, microflora intestinală joacă un rol crucial în apărarea gazdei, după cum o demonstrează capacitatea lor de a modula atât imunitatea înnăscută, cât și pe cea dobândită, atât la nivel local, cât și la nivel sistemic. Enterococii fac parte din flora bacteriană intestinală benefică atât la oameni cât și la animale, ceea ce justifică utilizarea lor că și componentă a alimentelor funcționale.
În situațiile când populațiile de bacterii patogene cresc, pacienții cu insuficiență renală dezvoltă disbioză, ceea ce poate contribui la creșterea nivelului de toxine uremice, adesea asociate cu progresia bolii renale cronice (CKD).
Boala de rinichi în sine poate modifica microbiota prin disponibilitatea crescută a moleculelor excretate de obicei de rinichi.Toxinele uremice difuzează pasiv din sânge în lumenul tractului gastrointestinal. Se crede că speciile probiotice producătoare de urează hidrolizează ureea și mențîn un gradient de concentrație care favorizează difuzia ureei din sânge în lumenul tractului gastrointestinal. Prin urmare, suplimentarea probioticelor pe cale orală ar putea contribui la transformarea deșeurilor azotate acumulate în compuși netoxici.
Este important de menționat că mecanismele exacte prin care Enterococcus faecium exercită aceste efecte benefice asupra sănătății renale la câini și pisici nu sunt pe deplin înțelese și pot implică interacțiuni complexe între microbiota intestinală, sistemul imunitar și funcția renală. Cu toate acestea, utilizarea probioticelor, inclusiv a Enterococcus faecium, poate fi utilă că parte a unui plan global de gestionare a sănătății renale la animalele de companie afectate de diverse patologii renale.
2. Chitosanul: Hiperfosfatemia și hiperparatiroidismul renal secundar (un exces al hormonului paratiroid în sânge) sunt complicații comune ale bolii renale cronice (CKD), iar retenția de fosfat este asociată cu dezvoltarea leziunilor renale la câini și pisici. La oameni și pisici, suplimentarea orală cu chitosan, produs prin deacetilarea chitinei care se găsește în exoscheletul crustaceelor și în peretele celular al ciupercilor, a fost sugerată pentru a controla hiperfosfatemia. Se știe că chitosanul reduce azotemia în timpul IRC la animale și că se combină cu substanțele acide, cum ar fi toxinele uremice, ceea ce duce la o excreție mai mare a acestora din organism, îmbunătățind astfel simptomatologia clinică a pacienților.
Studiile efectuate în medicină umană sugerează că reducerea concentrațiilor serice ale metaboliților azotați, cum ar fi azotul ureei din sânge (BUN) și creatinină (CREA), se poate datora hipertrofiei compensatorii a nefronilor funcționali sau excreției îmbunătățite sunt legate de prezența chitosanului în tractul digestiv. Chitosanul are proprietăți de absorbție și reduce absorbția intestinală a fosforului și a toxinelor azotate.
3. Extractul de Crataegus oxyacantha: provenit din planta cunoscută popular după denumirea de păducel, a fost studiat intensiv pentru proprietățile sale cardioprotectoare și este recomandat în diferitele tulburări cardiovasculare cum ar fi hipertensiunea. Hipertensiunea renală este frecvent observată la câini, pisici dar și alte specii care suferă afecțiuni renale. Păducelul are un efect inhibitor al enzimei de conversie a angiotensinei, favorizând vasodilatația și acțiunea diuretică astfel ajută la menținerea tensiunii arteriale normale în CKD, reducând riscul de deteriorare suplimentară a rinichilor și încetinind progresia bolii.
4. Carbonatul de calciu: are capacitatea de a lega fosforul în intestin și de a reduce absorbția acestuia în sânge. În afecțiunile renale, cum ar fi insuficiența renală cronică (CKD), nivelurile crescute de fosfor în sânge pot fi dăunătoare rinichilor. De asemenea Carbonatul de calciu acționează că un tampon și poate ajuta la menținerea unui echilibru acido-bazic adecvat în organism. În CKD, rinichii pot avea dificultăți în menținerea echilibrului acido-bazic optim, ceea ce poate duce la acumularea de acizi în sânge. Prin neutralizarea acizilor, carbonatul de calciu contribuie la menținerea pH-ului normal în organism și poate reduce stresul suplimentar asupra rinichilor.
5. Bicarbonatul de sodiu: Boala cronică de rinichi (CKD) este o afecțiune caracterizată prin anomalii structurale și funcționale la nivelul rinichilor și poate duce la complicații precum anemia, boli cardiovasculare, osteodistrofie renală și acidoză metabolică. AM apare din cauza incapacității rinichilor de a sintetiza amoniacul și de a excretă ionii de hidrogen. Acidoza metabolică este identificată în mod obișnuit prin niveluri plasmatice scăzute de bicarbonat (HCO3-) și este asociată cu un dezechilibru negativ al azotului, pierderea masei osoase și musculare și cu o accelerare a progresiei insuficienței renale cronice.
Studiile clinice au demonstrat că administrarea orală de bicarbonat de sodiu poate reduce catabolismul proteic, producția de amoniac și leziunile tubulare astfel îmbunătățind funcția renală.
6. Semințele de Plantago Ovata: au efect prebiotic deoarece conțîn fibre solubile care servesc că hrană pentru bacteriile benefice din colon. Aceste fibre fermentează în tractul digestiv, producând substanțe benefice, cum ar fi acizii grași cu catenă scurtă. Acești acizi grași pot avea efecte pozitive asupra sănătății renale prin îmbunătățirea echilibrului florei intestinale și prin reducerea inflamației sistemice.
Datorită capacității lor de a absorbi lichide și substanțe, semințele de Plantago Ovata leagă toxinele și substanțele nocive prezente în tractul digestiv și ajută la eliminarea acestora din organism și implicit, la reducerea stresului asupra rinichilor.
7. Vitamina C, Vitamina B6, Vitamina B12, Vitamina B9: aceste vitamine sunt esențiale pentru funcționarea optimă a organismului. În insuficiența cronică renală, pot apărea deficiențe de vitamine. Vitaminele C, B6, B12 și B9 sprijină funcția renală și sistemul imunitar, contribuind astfel la menținerea sănătății generale în cazurile de insuficiență renală. De asemenea, vitamina C poate ajuta la îmbunătățirea funcției endoteliale și fiind un puternic antioxidant ajută la protejarea celulelor organismului de stresul oxidativ.
8. Uleiul de pește bogat în Omega 3 care conține DHA (acid docosahexaenoic) și EPA (acid eicosapentaenoic): are puternice proprietăți antiinflamatorii. În bolile renale, cum ar fi insuficiența renală cronică (CKD), inflamația joacă un rol important în progresia bolii și în degradarea funcției renale. DHA și EPA reduc producția de substanțe inflamatorii și pot modula răspunsul inflamator al organismului. Pe lângă rolul lor antiinflamator, Omega 3 îmbunătățește circulația sanguină în rinichi. O circulație adecvată a sângelui în rinichi este esențială pentru funcția renală optimă și eliminarea eficientă a toxinelor.
 Proteinuria (prezența excesivă de proteine în urină) este o caracteristică comună a bolilor renale. Omega 3 poate ajuta la reducerea proteinuriei și la protejarea structurii glomerulare renale. Prin reducerea proteinuriei, DHA și EPA ajută la menținerea funcției renale și pot preveni deteriorarea renală suplimentară.
 Studiile au demonstrat că dietele bogate în acizi grași Omega-3 pot scădea presiunea capilară glomerulară și proteinuria și pot încetini deteriorarea ratei de filtrare glomerulară, la câinii cărora li s-a indus experimental boala cronică de rinichi. De asemenea Omega 3 are un efect benefic asupra tensiunii arteriale, ajutând la menținerea nivelurilor normale de presiune arterială. Hipertensiunea arterială este un factor de risc pentru dezvoltarea și progresia bolilor renale. Prin reducerea și reglarea tensiunii arteriale, DHA și EPA contribuie la protejarea rinichilor și la menținerea sănătății renale.

Important: RENAL-ON - 30 ML - intra in categoria farmacie veterinara. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice ale cainelui (pisicii) dumneavoastra

Recenzii

Fii primul care scrie o recenzie