Indisponibil Online RHEUMOCAM 2,5 MG - 20 Tablete

RHEUMOCAM 2,5 MG - 20 Tablete

83,99 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Doar in Farmaciile Mobile Vet
Producator: Chanelle
Cod produs: RHEUMOCAM25MG
Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro
Medicamentele eliberate pe bază de rețetă nu se pot comercializa online.
Acest produs este pe stoc și poate fi achizitionat din farmaciile veterinare Mobile Vet doar pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar.

ATENȚIE! Acest produs poate fi achiziționat din cadrul clinicilor veterinare Mobile Vet numai pe bază de rețetă medicală veterinară, eliberată de un medic veterinar. 

Pentru rezervarea produselor pe bază de rețetă medicală în una din locațiile Mobile Pet, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0761.366.956.

RHEUMOCAM 2,5 MG

DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE
Fiecare comprimat masticabil conţine.

Substanţă activă:
Meloxicam 2,5 mg;

INDICAŢII:
Ameliorarea inflamaţiei şi durerii în tulburările musculo-scheletice acute şi cronice.

CONTRAINDICAŢII:
Nu se utilizează pentru animalele gestante sau care alăptează.
Nu se utilizează pentru animalele care suferă de tulburări gastrointestinale precum iritaţia şi hemoragia, afecţiuni hepatice, cardiace sau renale sau tulburări de tip hemoragic.
Nu se utilizează pentru câini cu vârsta mai mică de 6 săptămâni sau pentru cei cu greutate corporală mai mică de 4 kg.
Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.

REACŢII ADVERSE:
Au fost raportate ocazional reacţii adverse tipice generate de AINS, cum sunt pierderea apetitului, vărsături, diaree, hemoragie digestivă ocultă şi stare de apatie şi insuficienţă renala. Aceste efecte secundare apar, în general, în prima săptămână de tratament şi au, în cele mai multe cazuri, caracter tranzitoriu, dispărând după încheierea tratamentului, totuşi, în foarte rare cazuri, ele pot fi severe sau fatale.
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ:
Câini.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Tratamentul iniţial este reprezentat de o doză unică de 0,2 mg meloxicam / kg greutate corporală, în prima zi.
Tratamentul va fi continuat prin administrare orală, o dată pe zi (la intervale de 24 de ore), cu o doză de întreţinere de 0,1 mg meloxicam / kg greutate corporală.
Fiecare comprimat masticabil conţine 2,5 mg de meloxicam, cantităţi ce corespund dozajului pentru tratamentul de întreţinere la un câine cu greutatea corporală de 25 kg.
Fiecare comprimat masticabil poate fi fracţionat în jumătăţi egale în scopul stabilirii precise a dozei, conform greutăţii corporale a animalului. Comprimatele masticabile de Rheumocam pot fi administrate cu sau fără alimente, sunt aromate şi cei mai mulţi câini le înghit de bună voie.

Schema de dozare pentru doza de întreţinere:

Greutatea corporala (kg) 
Numarul de comprimate

masticabile

 mg/kg
 1 mg 2,5 mg  
4,0 – 7,0 ½   0,13 – 0,1
7,1 – 10,0 1   0,14 – 0,1
10,1 – 15,0 1 ½   0,15 – 0,1
15,1 – 20,0 2   0,13 – 0,1
20,1 – 25,0   1 0,12 – 0,1
25,1 – 35,0   1 ½ 0,15 – 0,1
35,1 – 50,0   2 0,14 – 0,1
În scopul atingerii unui grad mare de precizie a dozării se poate folosi Rheumocam, forma de a suspensie orală pentru câini. Pentru câinii cu greutate corporală mai mică de 4 kg se recomandă utilizarea Rheumocam, forma de suspensie orală pentru câini. Răspunsul clinic apare, în mod normal, în decurs de 3 - 4 zile. În cazul în care nu apare nici o îmbunătăţire clinică, tratamentul trebuie întrerupt după cel mult 10 zile.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Pentru a se asigura doza corectă, greutatea corporală trebuie să fie stabilită cu cât mai multă exactitate pentru a se evita subdozarea sau supradozarea.

TIMP DE AŞTEPTARE
Nu este cazul.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Acest produs medicinal veterinar nu necesită condiţii speciale de depozitare.

ATENŢIONARE (ATENŢIONĂRI) SPECIALĂ (SPECIALE)
Precauţii speciale pentru utilizare la animale:
În cazul în care apar efecte secundare, trebuie să se oprească tratamentul şi să se ceară sfatul unui medic veterinar. Trebuie evitată utilizarea la animalele aflate în stare de deshidratare, hipovolemie sau hipotensiune, întrucât aceasta implică un risc potenţial de creştere a toxicităţii renale.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la AINS trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar. În caz de ingestie accidentală solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul sau eticheta produsului.

Utilizare în perioada de gestaţie sau lactaţie:
 

Interacţiuni:

Alte AINS, diuretice, anticoagulante, antibiotice aminoglicozide şi substanţe cu un nivel ridicat de legare la proteine pot acţiona în mod competitiv cu legarea la proteine, conducând astfel la generarea unor efecte toxice. Rheumocam nu trebuie să fie administrat împreună cu alte AINS sau cu glucocorticosteroizi.
Existenţa unui tratament anterior cu substanţe antiinflamatorii poate conduce la apariţia unor efecte adverse adiţionale sau sporite, prin urmare, este recomandabil ca tratamentul cu asemenea produse medicinale veterinare să fie întrerupt cu minimum 24 de ore înainte de a începe tratamentul. Pe de altă parte, stabilirea perioadei de pauză trebuie să se facă luând în considerare proprietăţile farmacologice ale produselor veterinare utilizate anterior.

Supradozare:
În caz de supradozare trebuie iniţiat un tratament simptomatic.

Prezentare ambalaj:
Cutii x 20 comprimate (blistere).


Important: RHEUMOCAM 2,5 MG - intra in categoria farmacie. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice ale cainelui (pisicii) dumneavoastra.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: