Indisponibil Online ROMFENBENDAZOL 10% - Suspensie orala 100 ml

ROMFENBENDAZOL 10% - Suspensie orala 100 ml

23,29 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Doar in Farmaciile Mobile Vet
Producator: Romvac
Cod produs: ROMFENBENDAZOL10%SUSPENSIEORALA100ML
Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro
Medicamentele eliberate pe bază de rețetă nu se pot comercializa online.
Acest produs este pe stoc și poate fi achizitionat din farmaciile veterinare Mobile Vet doar pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar.

ATENȚIE! Acest produs poate fi achiziționat din cadrul clinicilor veterinare Mobile Vet numai pe bază de rețetă medicală veterinară, eliberată de un medic veterinar. 

Pentru rezervarea produselor pe bază de rețetă medicală în una din locațiile Mobile Pet, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0761.366.956.

ROMFENBENDAZOL 10% - Suspensie orala 100 ml

ROMFENBENDAZOL 10% Suspensie orala 100 ml - Antihelmintic indicat în combaterea parazitozelor la bovine, ovine şi caprine.

COMPOZIŢIE

Substanţa activă: Fenbendazol 10 g;
Excipienţi (CMC, polisorbat 80, acid benzoic, apă distilată) ad 100 ml.
ACŢIUNE FARMACOLOGICĂ

Fenbendazolul este un endoparaziticid din grupa benzimidazolilor.
Administrat pe cale orală se absoarbe rapid şi difuzează în toate organele şi ţesuturile producând liza endoparaziţilor din tubul digestiv şi aparatul respirator.
Toxicitatea produsului este relativ scăzută şi nu influenţează produsul de concepţie atunci când este administrat la animale gestante.
SPECII ŢINTĂ: Bovine, ovine şi caprine

INDICAŢII

Romfenbendazol 10 % suspensie se recomandă la bovine, ovine şi caprine pentru combaterea următoarelor parazitoze:

strongilatoze gastrointestinale produse de genurile: Ostertagia, Haemonchus, Trychostrongylus, Bunostomum, Nematodirus, Cooperia, Oesophagostomum;
strongilatoze pulmonare: Dictyocaulus viviparus;
cestodoze produse de genul Moniesia.
CONTRAINDICAŢII

Nu sunt restricţii de folosire la animalele gestante şi în lactaţie în doza recomandată de 5 ml suspensie romfenbendazol 10 %/100 kg greutate vie.
Este strict interzis să se folosească doza de 10 mg/kg greutate corporală la vacile lactante.
REACŢII ADVERSE

Administrat în dozele recomandate, produsul nu produce, în mod normal efecte adverse.
Rareori, în cazul dozelor mărite pot apărea reacţii alergice datorită eliberării antigenilor consecutiv distrugerii paraziţilor.
MOD DE ADMINISTRARE

Tratamentul se face oral, cu o menzură (sticluţă) în care se introduce cantitatea necesară de romfenbendazol 10 % suspensie, bine omogenizată în prealabil.

Doza utilizată este de 5 mg s.a./kg greutate corporală, indiferent de specie, respectiv 2,5 ml suspensie de romfenbendazol 10 %/50 kg greutate corporală.

La bovine: 5 ml suspensie de romfenbendazol 10%/100 kg greutate corporală, adică 5 mg s.a./kg greutate corporală. Numai la bovinele pentru carne, în cazul diagnosticării unei parazitoze cu Ostertagia (tip II Ostertagiasis) doza este de 10 ml suspensie de romfenbendazol 10%/100 kg greutate corporală, adică 10 mg/kg greutate corporală.
La ovine şi caprine: 2,5 ml suspensie de romfenbendazol 10%/50 kg greutate corporală, adică 5 mg s.a./kg greutate corporală. Tratamentul se repetă după 4-6 săptămâni, numai în cazul în care animalul este expus la noi parazitoze.
ATENŢIONĂRI

La oaie şi capră produsul se aplică cu ajutorul unei seringi fără ac, la comisura gurii.
Programul de profilaxie trebuie să cuprindă 4 administrări anuale, respectiv înainte de ieşirea la păşunat şi după intrarea la stabulaţie şi pe perioada păşunatului, în lunile iulie şi respectiv septembrie.
Se va estima corect greutatea vie a animalelor pentru a evita subdozările sau supradozările.
TIMP DE AŞTEPTARE

Carne: 28 zile
La animalele pentru producţia de lapte: 7 zile

Important: ROMFENBENDAZOL 10% - Suspensie orala 100 ml -  intra in categoria farmacie. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice ale cainelui (pisicii) dumneavoastra.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: