Indisponibil Online SPIZOBACTIN 250 mg 1 x 10 tablete

SPIZOBACTIN 250 mg 1 x 10 tablete

69,99 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Doar in Farmaciile Mobile Vet
Producator: LeVet
Cod produs: SPIZOBACTIN125
Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro
Medicamentele eliberate pe bază de rețetă nu se pot comercializa online.
Acest produs este pe stoc și poate fi achizitionat din farmaciile veterinare Mobile Vet doar pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar.

ATENȚIE! Acest produs poate fi achiziționat din cadrul clinicilor veterinare Mobile Vet numai pe bază de rețetă medicală veterinară, eliberată de un medic veterinar. 

Pentru rezervarea produselor pe bază de rețetă medicală în una din locațiile Mobile Pet, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0761.366.956.

SPIZOBACTIN 250 mg 1 x 10 tablete

750.000 UI / 125 mg
comprimate masticabile pentru câini

1 comprimat de Spizobactin 750.00 UI / 125 mg conține:
Substanțe active:
Spiramicină                            750.000 UI
Metronidazol                                 125 mg

Comprimat de culoare maro deschis, cu puncte maronii, de formă rotundă şi convexă, aromat, cu linie în formă de cruce pe o parte, pentru ruperea comprimatului.

Comprimatele pot fi divizate în 2 sau 4 părţi egale.

INDICAŢII

Pentru tratamentul adjuvant al terapiei periodontice mecanice sau chirurgicale în tratamentul infecţiilor multibacteriene din afecţiunile periodontice şi (peri)orale asociate - de ex. gingivită, stomatită, glosită, periodontită, amigdalită, fistulă dentară şi alte plăgi de tipul fistulei în cavitatea bucală, cheilită şi sinuzită - la câini provocate de microorganisme susceptibile la spiramicină / metronidazol, cum sunt bacteriile Gram-pozitive şi anaerobe.

CONTRAINDICAŢII
Nu se utilizează pentru cazurile de tulburări hepatice.
Nu se utilizează în cazurile de hipersensibilitate la spiramicină, metronidazol sau la oricare dintre excipienţi.
Nu se utilizează concomitent cu antibiotice bactericide.

REACȚII ADVERSE:
La câini s-au observat rar vărsături.
În cazuri rare poate apărea hipersensibilitate. În cazurile de reacţii de hipersensibilitate, tratamentul trebuie oprit.
În cazuri foarte rare pot apărea tulburări ale spermatogenezei.

SPECII ȚINTĂ: câini.

MOD DE ADMINISTRARE:
Pentru administrare orală.
75 000 UI spiramicină + 12,5 mg metronidazol pe kg greutate corporală, în cazuri mai severe
100 000 UI spiramicină + 16,7 mg metronidazol  pe kg  greutate corporală, administrate zilnic timp de 6 - 10 zile în funcţie de severitatea bolii. În cazuri severe se poate începe cu o doză mai crescută şi se poate reveni la schema de tratament cu doza mai scăzută.
Doza zilnică poate fi administrată o dată pe zi sau divizată în  părţi egale  pentru administrarea  de două ori pe zi.
Tratamentul trebuie să continue întotdeauna timp de 1-2 zile după remiterea simptomelor, pentru a se preveni recidivele.
Pentru a asigura administrarea dozei corecte, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil pentru a evita subdozarea. Tabelul următor prezintă recomandări privind administrarea produsului cu o rată standard a dozelor de 75 000 UI spiramicină + 12,5 mg metronidazol per kg greutate corporală.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Comprimatele se administrează fie adânc în cavitatea bucală (la baza limbii) sau cu o cantitate mică de alimente care conţin comprimatul, pentru a se asigura consumarea completă a comprimatului.
Comprimatele pot fi divizate în 2 sau 4 părţi egale, pentru a asigura administrarea adecvată a dozelor.
Puneţi comprimatul pe o suprafaţă plană, cu partea cu liniile de marcare în sus şi cu partea convexă (rotunjită) spre suprafaţa respectivă.


TIMP DE AȘTEPTARE:
Nu este cazul.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:
A nu se lasa la vederea și îndemâna copiilor.
Perioada de valabilitate a comprimatelor  divizate după  prima  deschidere a ambalajului  primar: 3 zile. A nu se păstra la temperatură mai mare de 30 °C.
A nu se utiliza acest produs veterinar după data expirării marcată pe cutie şi blister după EXP. Data expirării se referă la ultima zi din acea lună.

ATENȚIONĂRI SPECIALE:
În multe cazuri de boală endodontică/periodontică, tratamentul principal este nemedicamentos şi nu necesită medicaţie antimicrobiană.
Tratamentul antimicrobian al bolii periodontice trebuie însoţit sau precedat de terapia endodontică şi/sau curăţarea dentară profesională, în special dacă boala este avansată. Proprietarii de câini sunt încurajaţi să perie în mod obisnuit dinţii câinelui, pentru a îndepărta placa, în vederea prevenirii sau ţinerii sub control a bolii periodontice.
Precauții speciale pentru utilizare la animale:
Combinaţia dintre spiramicină şi metronidazol nu trebuie utilizată ca tratament empiric de primă  linie. De câte ori este posibil, metronidazolul şi spiramicina trebuie utilizate numai pe baza testelor de susceptibilitate.
La utilizarea produsului medicinal veterinar trebuie să se ţină cont de politicile antimicrobiene oficiale, naţionale şi regionale.
Tratamentul cu acest produs medicinal trebuie să nu depăşească în mod normal perioada de tratament specificată (6 până la 10 zile). Această limită de timp poate fi depăşită numai în cazuri rare cu indicaţii deosebit de stricte. De asemenea, este permisă repetarea tratamentului numai în cazul unor indicaţii stricte. Este necesară limitarea duratei tratamentului deoarece nu se pot exclude deteriorări ale celulelor germinale la utilizarea metronidazolului şi deoarece în cadrul studiilor pe termen lung cu doze crescute s-a observat o creştere a anumitor tumori la rozătoare.
Precauții speciale care vor fi luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Metronidazolul are proprietăţi mutagene şi genotoxice confirmate la animalele de laborator, precum şi la om. Metronidazolul este un carcinogen confirmat la animalele de laborator şi are posibile efecte carcinogene la om. Cu toate acestea, dovezile la om privind carcinogenitatea metronidazolului nu sunt adecvate.
Spiramicina poate induce în cazuri rare reacţii de hipersensibilitate, de ex. dermatită de contact.
Trebuie evitat contactul direct cu pielea sau mucoasele utilizatorului din cauza riscului de sensibilizare.
Nu manipulaţi produsul dacă ştiţi că aveţi hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţi.
TREBUIE PURTATE MĂNUŞI IMPERMEABILE  în  timpul administrării produsului pentru a evita contactul pielii cu produsul.
Pentru a evita ingestia accidentală, în special de către un copil, părţile de comprimat neutilizate trebuie reintroduse în spaţiul deschis al blisterului şi apoi introduse în cutie.
În caz de ingestie accidentală, solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta.
Spălaţi-vă bine pe mâini după manipularea comprimatelor.
Gestație și lactație:
Nu s-a constatat că spiramicina ar fi teratogenă sau embriotoxică sau fetotoxică. Studiile la animalele de laborator au evidenţiat rezultate neconsecvente cu privire la efectele teratogene/embriotoxice ale metronidazolului. Prin urmare, nu se recomandă utilizarea acestui produs în perioada de gestaţie.
Metronidazolul şi spiramicina se excretă în lapte şi prin urmare nu se recomandă utilizarea în timpul lactaţiei.
lnteracțiuni cu alte produse medicinale și alte forme de interacțiune:
Macrolidele, cum este de exemplu spiramicina, au o acţiune antagonică faţă de peniciline şi cefalosporine.
Produsul nu trebuie utilizat concomitent cu alte antibiotice din grupa macrolidelor.
Metronidazolul poate avea un efect inhibitor asupra degradării altor substante la nivelul ficatului, cum sunt fenitoina, ciclosporina şi warfarina.
Fenobarbitalul poate detennina creşterea metabolizării hepatice a metronidazolului, ducând la o concentraţie serică scăzută de metronidazol.
Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidot):
Există o probabilitate mai crescută de apariţie a reactiilor adverse la doze şi durate de tratament care depăşesc schema de tratament recomandată. Dacă apar semne neurologice, tratamentul trebuie oprit, iar pacientului trebuie să i se administreze tratament simptomatic.

PRECAUȚII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEȘEURILOR:
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale.

PREZENTARE:
Cutie de carton cu 1 blister a 10 comprimate divizibile.

Important: SPIZOBACTIN 125 MG - intra in categoria farmacie veterinara. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice ale cainelui (pisicii) dumneavoastra.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: