Indisponibil Online ARTRO-VET B 20 -100 COMPRIMATE

ARTRO-VET B 20 -100 COMPRIMATE

99,99 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Doar in Farmaciile Mobile Vet
Producator: Institutul Pasteur
Cod produs: ARTROVETB20
Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro
Medicamentele eliberate pe bază de rețetă nu se pot comercializa online.
Acest produs este pe stoc și poate fi achizitionat din farmaciile veterinare Mobile Vet doar pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar.

ATENȚIE! Acest produs poate fi achiziționat din cadrul clinicilor veterinare Mobile Vet numai pe bază de rețetă medicală veterinară, eliberată de un medic veterinar. 

Pentru rezervarea produselor pe bază de rețetă medicală în una din locațiile Mobile Pet, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0761.366.956.

ARTRO-VET B 20 -100 COMPRIMATE

INDICAŢII: ARTRO-VET B 20 comprimate este indicat la câini:
- în tratamentul stărilor inflamatorii dureroase, asociate afecţiunilor osteoarticulare acute sau cronice și musculoscheletice (periartrite, bursite, tendinite, entorse, luxaţii);
- ca analgezic în dureri de diverse etiologii post–traumatice şi post–operatorii.
Produsul se poate administra și la câini bătrâni și/sau supraponderali, fiind bine tolerat chiar și în cazul administrării de lungă durată.

COMPOZIŢIE:
1 comprimat conține:
Substanţe active:
Carprofen .....................................................................................20 mg
Vitamina B1 ...................................................................................10 mg
Vitamina B6 ...................................................................................10 mg
Vitamina B12 ..............................................................................0,020 mg

CONTRAINDICAŢII:
Nu se administrează la câini cu hipersensibilitate cunoscută la substanțele active sau la oricare dintre excipienți. Nu se administrează cu alte preparate antiinflamatoare steroidiene şi nesteroidiene datorită riscului crescut de alergii. Nu se administrează la pisici.

REACŢII ADVERSE:
Rar pot să apară reacţii cutanate (prurit, alopecie, erupţii cutanate), tulburări gastrointestinale (anorexie, vomă, diaree), hepatice sau renale. În cazul apariţiei uneia dintre reacţiile adverse amintite se întrerupe tratamentul, iar animalul va fi prezentat medicului veterinar pentru examinare. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm să informaţi medicul veterinar.

DOZE , CALE ȘI MOD DE ADMINISTRARE:

Se administrează oral, în doză de 2-4 mg carprofen/kg greutate corporală/zi, divizată în două părți egale, la interval de 12 ore, timp de 7 zile.
Tratamentul se continuă, timp de încă 7 zile cu doza de 2 mg/kg greutate corporală/zi, administrat într-o singură repriză.
După 14 zile, în funcție de răspunsul clinic și la indicația medicului veterinar, tratamentul se reevaluează.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ:
A se respecta cu stricteţe dozele recomandate.

TIMP DE AŞTEPTARE:
Nu este cazul.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE:
A se păstra la temperatură mai mică de 25°C, în ambalajul original, protejat de lumina directă și umiditate. A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor. A nu se utiliza după data expirării marcată pe ambalaj.

ATENŢIONĂRI SPECIALE:
Precauții speciale pentru utilizare la animale:
Se va utiliza cu prudență la animale cu boli cronice cardiovasculare, renale și hepatice. Se va evita administrarea la câinii deshidratați, hipovolemici sau hipotensivi, deoarece există riscul potențial de toxicitate renală acută. Administrarea concomitentă a produselor medicinale veterinare potențial nefrotoxice, trebuie evitată.
Precauții speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale:
Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la substanțele active, trebuie sa evite contactul cu produsul medicinal veterinar. În caz de ingestie sau contact accidental cu pielea, solicitați imediat sfatul medicului și prezentați prospectul sau eticheta produsului. Persoana care manipulează produsul medicinal veterinar trebuie să poarte echipament de protecție.

UTILIZARE ÎN PERIOADA DE GESTAȚIE SAU LACTAȚIE:
Siguranța produsului medicinal veterinar nu a fost demonstrată în timpul gestației și lactației. A nu se utiliza la cățele aflate în perioada de gestație și lactație.

INTERACŢIUNI CU ALTE PRODUSE MEDICINALE SAU ALTE FORME DE INTERACȚIUNE:
Carprofenul nu se asociază cu alte produse medicinale veterinare antiinflamatorii nesteroide, din cauza probabilităţii intensificării efectelor adverse la nivel gastrointestinal. Poate interacționa cu sulfonamidele, salicilații, agenții antidiabetici sufonilureici. Nu se asociază concomitent cu metotrexatul deoarece pot să apară fenomene de toxicitate.
Asocierea anticoagulantelor și agenților trombolitici cu carprofenul poate agrava evoluția unor eventuale ulcerații sau leziuni hemoragice ale mucoasei gastrointestinale.
Carprofenul poate spori efectul hipoglicemiant al antidiabeticelor, deoarece prostaglandinele sunt direct implicate în mecanismele reglatoare ale metabolismului glucidic.
Vitamina B1 (clorhidratul de tiamină), poate intensifica activitatea agenților blocanți neuromusculari. La administrarea de doze mari se poate produce interferență în metabolismul celorlalte vitamine din grupa B. Suplimentele cu vitamina B1 pot îmbunătăți eficacitatea unor produse medicinale veterinare antidepresive.
Tiamina poate inhiba efectul antitumoral al unor substanțe utilizate în chemoterapie.
Vitamina B1 poate contribui la diminuarea efectelor secundare (stări de confuzie, slăbiciune musculară, tulburări de memorie) ale terapiei cu scopolamină.
Vitamina B6 (clorhidratul de piridoxină) mărește eliminarea nitrofurantoinei și poate reduce sau chiar anihila acțiunea antiparkinsoniană a levodopei, datorită acțiunii sale de activare a dopadecarboxilazei în țesutul periferic al creierului. Unele produse medicinale veterinare antituberculoase precum cicloserina și izoniazidul reduc concentrația plasmatică a vitaminei B6.
Vitamina B6 scade eficacitatea hidralazinei.
Penicilina, un produs medicinal veterinar utilizat în tratamentul artritei reumatoide determină o scădere a concentrației plasmatice de vitamină B6.
Vitamina B12 (cianocobalamina) este absorbită nesatisfăcător în cazul administrării la diabetici care se află în tratamentul cu metformin. Metforminul, antidiabetic oral, reduce nivelul seric al acidului folic și al vitaminei B12, însă acest proces poate fi contracarat prin utilizarea unor suplimente orele de calciu.
De asemenea, colchicina diminuează absorbția intestinală a ciancobalaminei. Neomicina poate reduce absorbția intestinală a vitaminei B12.
Antineoplazicele orale, îndeosebi metotrexatul, reduc nivelul seric al vitaminei B12.
Supradozare (simptome, proceduri de urgență, antidoturi), după caz:
Foarte rar tulburări gastrointestinale (anorexie, vomă, diaree), hepatice sau renale.
Incopatibilități:
În lipsa studiilor de compatibilitate, acest produs medicinal veterinar nu trebuie amestecat cu alte produse medicinale veterinare.

PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR:
Medicamentele nu trebuie aruncate în apele reziduale sau împreună cu resturi menajere. Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare. Aceste măsuri contribuie la protecţia mediului.

Important: ARTRO-VET B 20 -100 COMPRIMATE - intra in categoria farmacie. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice ale cainelui (pisicii) dumneavoastra.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: