Indisponibil Online CARPRODYL F 20 MG - 100 COMPRIMATE BLISTER

CARPRODYL F 20 MG - 100 COMPRIMATE BLISTER

199,99 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Doar in Farmaciile Mobile Vet
Producator: Ceva
Cod produs: CARPRODYL20
Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro
Medicamentele eliberate pe bază de rețetă nu se pot comercializa online.
Acest produs este pe stoc și poate fi achizitionat din farmaciile veterinare Mobile Vet doar pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar.

ATENȚIE! Acest produs poate fi achiziționat din cadrul clinicilor veterinare Mobile Vet numai pe bază de rețetă medicală veterinară, eliberată de un medic veterinar. 

Pentru rezervarea produselor pe bază de rețetă medicală în una din locațiile Mobile Pet, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0761.366.956.

Carprodyl F 20 mg – 100 Comprimate este un antiinflamator nesteroidian flosit in reducerea inflamatiei si a durerii cauzate de afectiuni ale sistemului musculo-scheletal.

Producator:  Ceva Sante
Substanta activa:  Carprofen

DESCRIERE:  

DENUMIREA PRODUSULUI MEDICINAL VETERINAR:

CARPRODYL F 20 mg. comprimate pentru caini

DECLARAREA SUBSTANTELOR ACTIVE SI A ALTOR INGREDIENTE:

Fiecare tableta contine :

CARPRODYL F 20 mg.         carprofen       20 mg.

Comprimate rotunde, de culoare bej, marcate.

INDICATII:

Reducerea inflamatiei si a durerii cauzate de afectiuni ale sistemului musculo-scheletal si procese degenerative ale articulatiilor.

Consecutiv analgeziei parenterale ,in controlul durerii post-operatorii.

CONTRAINDICATII:

A nu se folosi la pisici.

A nu se folosi la catelele gestante sau aflate in lactatie.

A nu se folosi in caz de hipersensibilitate la substanta activa sau la oricare dintre excipienti.

A nu se folosi la cainii cu afectiuni cardiace, hepatice sau renale, la cainii cu afectiuni gastrointestinale, cum ar fi ulcere sau hemoragii sau la cainii unde se evidentiaza discrazii sanguine.

A nu se folosi la cateii cu varste sub 4 luni.

REACTII ADVERSE:

Au fost raportate reactii adverse tipice, asociate antiinflamatoarelor nesteroidiene, cum ar fi voma, fecale moi/diaree, fecale inchise la culoare sau hemoragice, pierderea apetitului si letargie. Aceste reactii adverse apar de obicei in prima saptamana de tratament si in marea majoritate  a cazurilor sunt tranzitorii si dispar dupa terminarea tratamentului, dar in cazuri foarte rare pot fi serioase.

Sau raportat cazuri rare de hemoragii gastrointestinale. Daca apar reactii adverse, administrarea produsului trebuie oprita si trebuie anuntat medical veterinar. In cazul utilizarii si a altui antiinflamator nesteroidian exista riscul de idiosincrasia hepatica sau renala.

Daca observati reactii grave sau alte efecte care nu sunt mentionate in acest prospect, va rugam informati medicul veterinar.

Specii tinta:

Caini.

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE SI MOD DE ADMINISTRARE:

Produsul se administreaza pe cale orala.

4 mg. carprofen pe kg. greutate vie si pe zi. Pentru reducerea inflamatiei si a durerii cauzate de afectiuni musculo-scheletale si de procese degenerative ale articulatiilor:

-o doza initiala de 4 mg. carprofen pe kg greutate vie si pe zi, administrat intr-o doza unica zilnic sau in doua doze divizate in mod egal. Doza zilnica poate fi redusa in functie de raspunsul clinic. Durata tratamentului va depinde de raspunsul clinic observant. Tratamentele de lunga durata trebuie efectuate sub supravegherea periodica a medicului veterinar. Pentru extinderea efectului analgezic si antiinflamator post-operator tratamentul pre-operator cu carprofen  injectabil poate fi urmat de administrarea de comprimate pe baza de carprofen in doza de 4 mg.greutate vie/zi timp de 5 zile. A nu se depasi dozajul prescris. Tabletele sunt aromate si in consecinta sunt acceptate de majoritatea cainilor in mod voluntar.

ATENTIONARI SPECIALE:

Utilizarea la cainii in varsta poate implica riscuri aditionale. In cazul in care administrarea la aceasta categorie nu poate fi evitata, se recomanda o atenta supraveghere clinica. Evitati administrarea la cainii deshidratati, hipovolemici sau hipotensivi deoarece exista un risc de toxicitate renala. Trebuie evitata administrarea simultana de medicamente cu potential nefrotoxic. Antiinflamatoarele nesteroidiene pot produce o inhibare a fagocitozei si prin urmare in conditiile tratarii unei inflamatii datorate unei infectii bacteriene, trebuie efectuata simultan si o antibioterapie. A nu se administra alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) simultan sau la un interval mai mic de 24 de ore intre ele. Antiinflamatoarele nesteroidiene pot fi legate de proteinele plasmatice si pot concura cu alte medicamente  care au o rata de legare de proteinele plasmatice foarte ridicata ducand in final la efecte toxice. In cazul tratamentelor de durata animalul trebuie consultat periodic de medicul veterinar.

Precautii speciale:

In caz de ingestie accidentala, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati medicului prospectul produsului. Dupa administrare se recomanda spalarea mainilor.

Utilizarea in perioada de gestatie si lactatie.

Studiile pe animalele de laborator(iepuri, sobolani) au demonstrat fetoxicitatea carprofenului la valori apropiate valorilor dozei terapeutice. Siguranta produsului nu a fost stabilita pe durata gestatiei si lactatiei la catele. De aceea este contraindicata administrarea produsului la catele gestante sau aflate in lactatie.

Interactiuni:

Carprofenul nu trebuie administrat cu glucocorticoizi.

Supradozare:

Nu s-au observat semne toxice atunci cand cainii au fost tratati cu carprofen in doze de pana la 6mg./kg de doua ori pe zi timp de 7 zile (de 3ori doza recomandata de 4mg./kg) si 6mg./kg o data pe zi pentru urmatoarele 7 zile (de 1,5 ori doza recomandata de 4mg./kg).

Nu exista un antidot specific pentru supradozarea cu carprofen; In acest caz se recomanda instituirea unei terapii care are ca scop sustinerea suportului general.

Datorita faptului ca tabletele sunt aromate, se recomanda depozitarea lor intr-un loc sigur. In cazul ingerarii unor cantitati mari, pot aparea reactii severe. Daca suspicionati cainele de consumarea unor tablete peste doza recomandata, contactati medicul veterinar.

Alte informatii:

Comprimatele CARPRODYL F sunt aromate si in consecinta sunt acceptate de majoritatea cainilor in mod voluntar.

Marimea ambalajului:

CARPRODYL F 20mg:

Cutie continand 10 blistere a cate 10 comprimate.

Important: Carprodyl F 20 mg - 100 Comprimate intra in categoria farmacie veterinara. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice ale cainelui (pisicii) dumneavoastra.

***ATENȚIE! Acest produs poate fi cumpărat numai pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar. Este necesar ca ulterior plasării comenzii să trimiteți o copie scanată sau fotografiată a acestei rețete la adresa de e-mail reteta@mobilepet.ro . Mobile Vet SRL iși rezervă dreptul de a nu onora comanda în cazul în care nu puteți furniza o copie a rețetei. Pentru orice întrebări/nelămuriri nu ezitați să ne contactați la numarul de telefon 0761.366.956

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: