Indisponibil Online Sebacil EC 50% - 250 ml

Sebacil EC 50% - 250 ml

390,99 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Doar in Farmaciile Mobile Vet
Producator: Bayer
Cod produs: SEBACIL250
Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro
Medicamentele eliberate pe bază de rețetă nu se pot comercializa online.
Acest produs este pe stoc și poate fi achizitionat din farmaciile veterinare Mobile Vet doar pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar.

ATENȚIE! Acest produs poate fi achiziționat din cadrul clinicilor veterinare Mobile Vet numai pe bază de rețetă medicală veterinară, eliberată de un medic veterinar. 

Pentru rezervarea produselor pe bază de rețetă medicală în una din locațiile Mobile Pet, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0761.366.956.

Sebacil EC 50% - 250 ml

Concentrat emulsionabil pentru suine, ovine si caini in combaterea agenţilor cauzali ai râiei, păduchilor malofagi sau hematofagi, muşte si căpuşe.

Compoziţie:

Substanţă activă:

  • Foxim 500 mg/ml;
  • Excipienţi: N-butanol.

Indicaţii:

Suine, câine: Pentru combaterea agenţilor cauzali ai râiei (Psoroptes, Sarcoptes şi Chorioptes), păduchilor malofagi sau hematofagi, muşte, căpuşe.

Ovine: Pentru combaterea agenţilor cauzali ai râiei (Psoroptes, Sarcoptes şi Chorioptes), păduchilor malofagi sau hematofagi, păduchilor de ovine, muşte, căpuşe şi larvelor de insecte prezente în plăgi.
Contraindicaţii

Utilizarea Sebacil 50% EC nu este permisă la animalele în lactaţie care produc lapte pentru consum uman.

Reacţii adverse:

Nu sunt de aşteptat dacă este utilizată doza menţionată în prospect.
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.
Specii ţintă Suine, ovine, câine.

Calea de administrare:

Aplicare externă. Spălare, pulverizare, îmbăiere.
Sebacil 50% EC trebuie să fie diluat înainte de utilizare.

Recomandări privind administrarea corectă:

Tratamentul prin spălare şi prin pulverizare:

a) păduchi malofagi sau hematofagi, păduchi de ovine, muşte, căpuşe şi larvelor de insecte prezente în plăgi:

Un singur tratament: 10 ml Sebacil 50% EC adăugaţi la 10 l de apă.

b) agenţii cauzali ai râiei Psoroptes, Sarcoptes şi Chorioptes:

Două tratamente la un interval de 7 zile. 10 ml Sebacil 50% EC adăugaţi la 10 l de apă. În infestări severe cu râie, concentraţia de Sebacil 50% EC este necesar să fie dublată, de exemplu 20 ml Sebacil 50% EC la 10 l de apă.

Tratament prin spălare: tratamentul prin spălare este recomandat în special pentru animale individual. Spălarea se face cu un burete, având grijă ca întreg corpul animalului să fie umezit.

Tratament prin pulverizare: se pot utiliza orice tip de instrumente pentru pulverizare. Când se pulverizează trebuie să se acorde atenţie ca presiunea să nu scadă sub 6 bari (5 atmosfere). Corpul animalului este necesar să fie complet umed cu o atenţie mai mare asupra regiunilor din jurul urechilor, între picioare, uger şi sub coadă.

Cantităţile de emulsie necesare pentru pulverizare, de exemplu:

suine: aproximativ 0.5 - 1 litru;
ovine: aproximativ 2 - 3 litri.
Tratamentul râiei la ovine prin îmbăiere:

Cantitatea de apă necesara va fi calculată cu exactitate.

a) Încărcătura iniţială: la 1000 l de apă se adaugă 1 l de Sebacil 50% EC . După o pre-diluţie în 10 - 20 l apă, a cantităţii necesare de Sebacil 50% EC , aceasta este adăugată în restul de apă asigurând un amestec corespunzător. Reîmprospătarea se face după ce s -a pierdut 10 până la 20 % din apa de îmbăiere.

b) Reîmprospătarea: deoarece este nevoie de o cantitate mai mică de lichid o diluţie mai mică este necesară, de exemplu adăugaţi 200 ml Sebacil 50% EC la 100 l apă. După o pre-diluţie în 10 - 20 l apă se adaugă în restul de apă asigurând un amestec corespunzător. Tratamentul prin îmbăiere: consumul de lichid pe ovină este dependent de lungimea lânii şi timpul de scurgere. Având la baza un consum mediu de 3.5 l pe animal şi la un volum al bazinului de 1000 l, reîmprospătarea trebuie să se facă după ce 30 - 60 animale au fost scufundate.

A nu se păstra soluţia mai mult de 3 zile consecutiv. Altfel soluţia trebuie să fie schimbată.

Instrucţiuni pentru tratamentul râiei:

Toate animalele din turmă trebuie să fie tratate. Animalele vor fi scufundate complet şi ţinute în baie pentru aproximativ 1/2 minut. Capetele vor fi scufundate de două ori. Posibile surse de re-infestare, de exemplu adăpostul, gardul de împrejmuire şi alte instrumente este necesar sa fie de asemenea pulverizate.

Timp de aşteptare:

Suine, ţesuturi comestibile: 28 de zile.
Ovine, ţesuturi comestibile: 28 de zile.
Lapte: utilizarea Sebacil 50% EC nu este permisă la animalele în lactaţie care produc lapte pentru consum uman.
Precauţii speciale pentru depozitare

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
A nu se păstra la temperatură mai mare de 25°C.
A nu se utiliza după data expirării marcată pe etichetă {EXP}.
Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 6 luni.
A se prepara soluţia apoasă înainte de utilizare. A nu se păstra soluţia apoasă mai mult de 2 zile consecutiv.
Atenţionări speciale

Precauţii speciale pentru utilizare la animale

Sebacil 50% EC nu trebuie administrat împreună cu alţi inhibitori de colinesterază. Relaxanţi musculari de tip succinilcolină nu trebuie să fie administraţi zece zile înainte sau zece zile după tratamentul cu Sebacil 50% EC .
În cazuri de otrăvire, ca şi la alte organofosforice au fost observate următoarele simptome ca salivaţie, nistagmus, diaree, bradicardie, tremurături musculare, ataxie, spasme, convulsii şi comă determinată de epuizare respiratorie. Solicitaţi ajutorul medicului imediat şi arătaţi eticheta produsului.
Tratamentul constă din combaterea simptomelor şi administrarea antidotului, atropină (doza de bază: de la 0.1 mg/kg iv. sau im.). Doza va fi modificată în funcţie de individ şi de severitatea simptomelor. Reactivatori ai colinesterazei pot fi administraţi după atropinizare.
Doza (sulfat de atropină):

Om: 0.2 - 0.5 ml,
Suine şi ovine: 2.0 - 5.0 ml.
Dacă este necesar repetaţi după 15 -30 minute.

Precauţii speciale care trebuie luate de persoana care administrează produsul medicinal veterinar la animale

Purtaţi mânuşi de cauciuc, haine de lucru (salopetă), cizme de cauciuc şi masca pentru faţă când manipulaţi concentratul. A n u se inhala vapori.
Evitaţi contactul direct al produsului şi a emulsiei preparate cu pielea şi ochii.
În caz de vărsare accidentală pe piele se spală cu apă şi săpun.
În caz de vărsare accidentală în ochi se spală cu multă apă.
Folosiţi mănuşi de protecţie (mănuşi de unică folosinţă din nitril), haine de protecţie (Echipament cu mânecă lungă, pantaloni lungi, ghete şi şorţ rezistent la apă) ochelari de protecţie în timpul utilizării produsului.
A nu se inhala produsul pulverizat.
Utilizaţi produsul într-o zonă bine ventilate sau într-un spaţiu bine ventilat în cazul grajdurilor.
A nu se pulveriza împotriva vântului.
A nu se pulveriza în prezenţa persoanelor neprotejate.
După părăsirea zonei de lucru se spală pe mâini şi pielea expusă cu apă şi săpun.
A nu se bea, mânca sau de fuma, atunci când utilizaţi produsul.
A nu se păstra lângă hrană pentru animale, furaje sau băuturi.
Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor

Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerinţele locale.
Produsul concentrat sau emulsia preparată nu trebuie să fie deversat în cursuri de apă, datorită pericolului pentru peşti şi alte organisme acvatice. Flacoanele goale şi materiale de ambalaj vor fi eliminate în conformitate cu cerinţele locale.
Dezactivarea soluţiei ( soluţie de lucru 1%) după tratamentul prin îmbăiere:

Adăugaţi 1 kg de var stins la 100 l de soluţie (soluţia 1% care a fost pregătită). Pentru a reacţiona soluţia alcalină are nevoie de 96 de ore (pentru a scădea concentraţia de foxim la 0,2%) apoi soluţia poate fi amestecată cu dejecţii.

Când se răspândesc pe terenurile agricole, dejecţiile provenite de la animalele tratate o distanţă de siguranţă de 10 de metri faţă de apele de suprafaţă trebuie să fie păstrată pentru a evita expunerea mediul acvatic la acest produs.

Important: Sebacil EC 50% - 250 ml intra in categoria farmacie veterinara. Consultati medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicatiei sau a dietei in functie de nevoile specifice ale cainelui (pisicii) dumneavoastra.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: