Indisponibil Online Spotinor spot-on 500 ml

Spotinor spot-on 500 ml

29,00 RON
Pretul include TVA
Disponibilitate: Doar in Farmaciile Mobile Vet
Producator: Norbrook
Cod produs: SPOTINORSPOTON500
Informatii contact: 0761.366.956
Email comenzi: comenzi@mobilepet.ro
Medicamentele eliberate pe bază de rețetă nu se pot comercializa online.
Acest produs este pe stoc și poate fi achizitionat din farmaciile veterinare Mobile Vet doar pe bază de rețetă medicală eliberată de un medic veterinar.

ATENȚIE! Acest produs poate fi achiziționat din cadrul clinicilor veterinare Mobile Vet numai pe bază de rețetă medicală veterinară, eliberată de un medic veterinar. 

Pentru rezervarea produselor pe bază de rețetă medicală în una din locațiile Mobile Pet, nu ezitați să ne contactați la numărul de telefon 0761.366.956.

Spotinor spot-on 500 ml

 

Este o soluție spot-on pentru bovine și ovine ce contine Deltametrin.

Fiecare ml conține:
 

Substanță activă:

Deltametrin 10 mg
Lichid uleios limpede de culoare auriu deschis.

Indicații
Pentru tratamentul și prevenirea infestărilor cu păduchi și muște la bovine; căpușe, păduchi malofagi și hematofagi și muște verzi de carne la ovine, păduchi și căpușe la miei.

La bovine: Pentru tratamentul și prevenirea infestărilor cu păduchi malofagi și hematofagi, inclusiv Bovicola bovis, Solenopotes capillatus, Linognathus vituli și Haematopinus eurysiernus la bovine de carne și vaci de lapte. De asemenea, este de ajutor în tratamentul și prevenirea infestării cu muște care înțeapă sau care sunt iritante, incluzând Haematobia irritans, Stomoxys calcitrans, Musca species și Hydrotaea irritans.
La ovine: Pentru tratamentul și prevenirea infestărilor cu căpușe Ixodes ricinus și păduchi malofagi (Linognathus ovillus, Bovicola ovis), păduchi hematofagi (Melophagus ovinus) și muște verzi de carne (de obicei Lucilia spp.).
La miei: Pentru tratamentul și prevenirea infestărilor cu căpușe Ixodes ricinus și păduchi malofagi Bovicola ovis.
 

Contraindicații

Lapte: Nu este autorizată utilizarea la ovine care produc lapte pentru consum uman.
Nu se utilizează la animalele bolnave sau convalescente.
Nu se utilizează în caz de hipersensibilitate la substanța activă sau la oricare dintre excipienți. Utilizare în afara indicațiilor din eticheta produsului la specii care nu sunt vizate, câini și pisici, pot determina semne toxice neurologice (ataxie, convulsii, tremor), semne digestive (hipersalivație, vomă) și pot fi fatale.
Reacții adverse
Scuame și prurit au fost observate la unele bovine în primele de 48 de ore de la tratament. Dacă observați reacții grave sau alte efecte care nu sunt menționate în acest prospect, vă rugăm informați medicul veterinar.

Specii țintă: 

Bovine, ovine.

Administrare șl mod de administrare
 

Doză:

Bovine: 100 mg de deltametrin pe animal care corespunde la 10 ml de produs.
Ovine: 50 mg de deltametrin pe animal care corespund la 5 ml de produs.

Miei (sub 10 kg greutate corporală sau vârsta de 1 lună): 25 mg de deltametrin pe animal care corespund la 2,5 ml de produs.
 

Administrare: 

Aplicați o singură doză, cu dispenserul special din pachet "stoarce" și "toarnă" sau cu aplicatorul spot-on într-un singur loc pe mijlocul liniei spatelui la nivelul umerilor. Pentru musca verde de carne la ovine, a se vedea următoarele indicații specifice.

Păduchi pe bovine: O aplicare va eradica, în general, toți păduchi. Eliminarea completă a tuturor păduchilor poate dura 4-5 săptămâni, timp în care păduchii care ies din ou sunt și ei omorâți. Un număr mic de păduchi pot supraviețui pe un mic lot de animale.
Muște la bovine: Pentru tratamentul și prevenirea infestărilor cu muște care înțeapă sau muște care sunt iritante. Unde Haematobia irritans sunt predominante, tratamentul și prevenirea infestărilor poate fi așteptată într-o perioadă de 4 - 8 săptămâni. Tratamentul pentru muște nu trebuie repetat mai devreme de patru săptămâni.
Căpușe pe ovine: Aplicarea pe punctul de mijloc al umerilor va oferi un tratament eficace și previne infestațiile cu căpușe atașate la animalele de toate vârstele, timp de până la 6 săptămâni după tratament.
Păduchi malofagi și păduchi hematofagi la ovine: Aplicarea pe punctul de mijloc al umerilor la ovine cu lână scurtă sau lungă, va reduce incidența și infestarea cu păduchi malofagi și păduchi hematofagi pe o perioadă de 4 - 6 săptămâni după tratament. Este recomandabil să:
tratați la scurt timp după tundere (animale cu lână scurtă),
țineți ovinele tratate separat de ovinele netratate pentru a evita re-infestarea.
 

Recomandări privind administrarea corectă

Pentru tratarea și prevenirea infestării cu căpușe, păduchi malofagi și păduchi hematofagi la ovine, lâna ar trebui să fie despărțită și aplicat spot-on pe pielea animalului.
Musca verde de carne aflată pe ovine: Se aplică direct pe zona infestată de larve imediat ce este observată musca. O aplicare va asigura omorârea larvelor într-un timp scurt. în cazul unor leziuni avansate se recomandă tunderea zonei cu lâna afectată înainte de tratament.
Păduchi malofagi și căpușe la miei: Aplicarea pe punctul de mijloc al umerilor va oferi un tratament util și prevenirea infestațiilor cu căpușe pentru până la 6 săptămâni după tratament și va reduce incidența a păduchilor malofagi pe o perioadă de 4-6 săptămâni după tratament.
 

Timp de așteptare
Bovine:

Carne și organe: 17 zile.
Lapte: zero ore.
Ovine:

Carne și organe: 35 zile.
Lapte: nu este autorizată utilizarea la ovine care produc lapte pentru consum uman.
Precauții speciale pentru depozitare

A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
Depozitați flaconul dozator în cutie pentru a fi protejat de lumină.
A nu se congela.
A nu se utiliza acest produs medicinal veterinar după data expirării marcată pe cutia de carton sau pe eticheta flaconului după "EXP".
Perioada de valabilitate după prima deschidere a ambalajului primar: 6 luni
Atenționari speciale

Precauții speciale pentru utilizare la animale:
Produsul medicinal veterinar este numai pentru uz extern.
Nu se aplică pe sau în apropierea ochilor animalului și a mucoaselor.
Trebuie avută grijă pentru a se evita lingerea produsului. Se va evita utilizarea produsului în timpul perioadelor cu vreme extrem de caldă și se va asigura animalelor acces adecvat la apă. Produsul medicinal veterinar trebuie administrat numai pe piele intactă, în cazul leziunilor majore ale pielii, toxicitatea datorată absorbției este posibilă.
Cu toate acestea, pot să apară semne de iritație locală după tratament deoarece pielea poate fi deja afectată de infestare.
Pentru a evita rezistența, produsul medicinal veterinar trebuie utilizat numai în cazul în care susceptibilitatea populației locale de muște la substanța activă este sigură.
Cazuri de rezistență la deltametrin au fost raportate la muște care înțeapă și muște care sunt iritante la bovine și păduchi malofagi la ovine.
Produsul medicinal veterinar va reduce numărul de muște care stau direct pe animal, dar nu este de așteptat să elimine toate muștele de la o fermă. Utilizarea strategică a produsului ar trebui, prin urmare, să se bazeze pe informații epidemiologice locale și regionale cu privire la sensibilitatea paraziților și utilizarea în asociere cu alte metode de gestionare a dăunătorilor. Trebuie evitate următoarele practici deoarece acestea cresc riscul de dezvoltare a rezistenței și ar putea conduce în cele din urmă la o terapie ineficientă:
utilizarea prea frecventă și repetată de ectoparaziticide din aceeași clasă pe o perioadă extinsă de timp;
subdozarea, care se poate datora subestimării greutății corporale, administrării incorecte a produsului sau lipsa de calibrare a aparatului de dozare.
Dacă semnele clinice nu sunt soluționate după tratament, diagnosticul trebuie să fie revizuit. 

Precauții pentru utilizator:

Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la produs sau la una din componentele sale trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar.
Purtați îmbrăcăminte de protecție, inclusiv șorț și cizme impermeabile, mănuși impermeabile atunci când se aplică produsul medicinal veterinar sau la manipularea animalelor tratate recent. Scoateți hainele puternic contaminate imediat și spălați-le înainte de utilizare.
Daca accidental stropi ajung pe piele spălați imediat cu săpun și apă din abundență.
Spălați-vă mâinile și pielea expusă după manipularea acestui produs și înainte de mese. în caz de contact accidental cu ochii, clătiți imediat cu multă apă curată și potabilă și solicitați sfatul medicului.
în caz de ingerare accidentală, spălați imediat gura cu multă apă și solicitați sfatul medicului., în timpul utilizării produsului nu fumați, nu consumați alimente sau băuturi.
Acest produs conține deltametrin care poate produce furnicături, mâncărime și pete de roșeață pe pielea expusa. Dacă nu vă simțiți bine după ce ați lucrat cu acest produs, consultați medicul și prezentați acestuia eticheta.

Alte măsuri de precauție:

Deltametrin este foarte toxic pentru fauna din bălegar și organismele acvatice, albinele melifere, este persistent în sol și se poate acumula în sedimente.
Riscul pentru ecosistemele acvatice și fauna din bălegar poate fi redus prin evitarea utilizării prea frecvente și repetate a deltametrinului (și alte piretroide sintetice) la bovine și ovine, de exemplu, prin utilizarea unui singur tratament pe an, pe aceeași pășune.
Riscul pentru ecosistemele acvatice va fi redus în continuare prin menținerea bovinelor tratate departe de cursurile de apă timp de până la patru săptămâni de la tratament.
Utilizare în perioada de gestație sau lactație:

Studii de laborator (șobolani, iepuri) nu au produs nici o dovadă de efecte teratogene sau embriotoxice.
Nu au fost efectuate studii cu produsul medicinal veterinar la vacile și oile gestante.
Utilizarea produsului în timpul perioadei de gestației și lactației la vaci și oi trebuie să fie în conformitate cu evaluarea beneficiu / risc efectuată de medicul veterinar responsabil.
Interacțiuni cu alte produse medicinale sau alte forme de interacțiune:

Nu utilizați cu orice alt insecticid sau acaricid.
 

Supradozare:

Unele reacții adverse au fost observate în caz de supradozare. Acestea includ parestezie și iritații la bovine, precum și urinare intermitentă sau senzația de urinare la miei tineri. Acestea s-au dovedit a fi ușoare, tranzitorii și dispar fără tratament.
 

Incompatibilități:

Nu se cunosc.

Precauții speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deșeurilor, după caz

Periculos pentru pești și alte organisme acvatice. Nu contaminați apele și canalele de scurgere cu produsul medicinal veterinar sau recipientul folosit.
Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deșeu provenit din utilizarea unor astfel de produse trebuie eliminate în conformitate cu cerințele locale.
Alte informații
Proprietăți referitoare la mediul înconjurător

Deltametrin are potențialul de a afecta negativ organismele nevizate atât în apă cât și în bălegar. După tratament, excreția de niveluri potențial toxice ale deltametrin poate avea loc pe o perioadă de până la 4 săptămâni. Fecale care conțin deltametrin excretate pe pășune de animalele tratate, pot reduce din abundența faunei din bălegar care poate avea un impact asupra degradării bălegarului.
Deltametrin este foarte toxic pentru fauna din bălegar, organismele acvatice și albinele melifere, persistent în sol și se poate acumula în sedimente.

 

Important: Spotinor spot-on 250 ml- intra in categoria farmacie veterinara. Consultați medicul veterinar www.mobile-vet.ro pentru stabilirea diagnosticului, prescrierea medicației sau a dietei in funcție de nevoile specifice ale câinelui / pisicii dumneavoastră.

Spune-ti opinia

Numele tau:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota:    Rau            Bun

Introduceţi codul din imagine: